Αναγνωρίστηκε ο ένας δράστης της επίθεσης στο Ντάλας

bmΟπως έγινε γνωστό πρόκειται για τον 25χρονο Micah Xavier Johnson, που μέχρι τον Απρίλιο του 2015 ανήκε στο σώμα των Εφέδρων και όπως επιβεβαίωσε και το υπουργείο Αμυνας, είχε υπηρετήσει και μια θητεία στο Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, χρησιμοποιήθηκε ρομποτάκι με εκρηκτικά για την εξουδετέρωση του ενόπλου.

«Τον στριμώξαμε και προσπαθήσαμε να διαπραγματευτούμε μαζί του επί αρκετές ώρες» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν στη συνέντευξη Τύπου.

Αλλά «οι προσπάθειες κατέρρευσαν» και κατέληξαν σε « ανταλλαγή πυρών με τον ύποπτο».

Οπως γράφουν οι Los Angeles Times, ο Micah X. Johnson, είχε λευκό ποινικό μητρώο και μέχρι τώρα δεν φαίνεται να είχε σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι αρχές άρχισαν αμέσως να χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή ψάχνοντας για εκρηκτικούς μηχανισμούς, αλλά δεν εντοπίστηκε τίποτα.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τον πείσουν να παραδοθεί τους αποκάλυψε πως έδρασε μόνος και ότι ήταν εξοργισμένος από την αστυνομική βία κατά των μαύρων. Μάλιστα κάποια στιγμή τους είπε οτι έχει τοποθετήσει εκρηκτικά σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αλλοι τρεις ύποπτοι- μεταξύ αυτών και μια γυναίκα έχουν προσαχθεί για ανάκριση, αλλά προς το παρόν δεν δείχνουν διάθεση να συνεργαστούν με τις αρχές.

Δυο από τους νεκρούς ένστολους, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις είναι ο 43χρονος Μπρεντ Τόμσον και ο Πάτρικ Ζαμαρίπα.

Από τους τραυματίες ορισμένοι νοσηλεύονται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση.

Τραυματίστηκαν και δυο πολίτες που συμμετείχαν στη διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας.

Αυτό που δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί είναι πόσοι ήταν οι δράστες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα