Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει συμφωνίας

Λίγο πριν τις τηλεφωνικές επαφές του Αλ. Τσίπρα με  την ηγεσία των θεσμών, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup αλλά και της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή,ο πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κυβερνητικό εταίρο, Πάνο Καμμένο, τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μαντά.

TS

Υπό τον φόβο “ανταρσίας” βουλευτών  του κυβερνώντος σχηματισμού , σχετικά με τα μέτρα της επικείμενης συμφωνίας, το Μέγαρο Μαξίμου προβληματίζεται ακόμα περισσότερο,καθώς πλην των δεδηλωμένων αντιδράσεων απο τους βουλευτές  Αλ. Μητρόπουλο και  Γ. Μιχελογιαννάκη,  με αγωνία αναμένει τις αποφάσεις της αριστερής πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη και της Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Ωστόσο, άγνωστες παραμένουν και οι προθέσεις των: Ραχήλ Μακρή, Γιάννης Σταθάς, Κώστας Λαπαβίτσας («Κόκκινο Δίκτυο»), από την Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ οι Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου, Βασίλης Κυριακάκης, και από τη Διεθνιστική Εργατική Αριστερά οι Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρρέα.

Ερωτηματικό παραμένει και η στάση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, με τον Πάνο Καμμένο να δηλώνει ότι θα καταψηφίσει την άρση της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά, ακόμη και αν πρόκειται να πέσει η κυβέρνηση.

Επίσης,την ίδια στιγμή προβληματισμός υπάρχει στη κυβέρνηση σχετικά με πιθανή απαίτηση των πιστωτών για επιπρόσθετα μέτρα, ενώ δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει μεταρρυθμιστικά μέτρα για τα εργασιακά ,αλλά και το ΕΚΑΣ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα