Ανήλικη Παλαιστίνια νεκρή από ισραηλινά πυρά

Δυναμιτίζει το ήδη εύφλεκτο κλίμα στη Μέση Ανατολή ο θάνατος 17χρονης Παλαιστίνιας την Κυριακή από σφαίρες Ισραηλινών στρατιωτών στη Χεβρώνα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης. Η ισραηλινή αστυνομία αναφέρει ότι η νεαρή πλησίασε τους στρατιώτες κραδαίνοντας μαχαίρι, ωστόσο η εκδοχή αμφισβητείται από Παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες.

 

«Παλαιστίνια που κινούνταν με ύποπτο τρόπο πλησίασε συνοριοφύλακες. Της ζήτησαν τα στοιχεία της όταν ξαφνικά αυτή έβγαλε ένα μαχαίρι και τους πλησίασε ουρλιάζοντας. Οι δυνάμεις άνοιξαν πυρ και την εξουδετέρωσαν» ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Τα παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ονομαζόταν Ντάνια Ιρσαΐντ και ήταν 17 ετών.

Παλαιστίνιοι που δήλωσαν ότι ήταν παρόντες στο περιστατικό αμφισβήτησαν την εκδοχή της ισραηλινής αστυνομίας μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ISM, οργάνωση αλληλεγγύης για τους Παλαιστινίους που έχει παρουσία στη Χεβρώνα, λέει επίσης πως έχει συγκεντρώσει μαρτυρίες ανθρώπων που αμφισβητούν την εκδοχή της ισραηλινής αστυνομίας και υποστηρίζουν πως η 17χρονη δεν είχε μαχαίρι.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Λούμπα Σαμρί, εκπρόσωπος της αστυνομίας, υποστήριξε κατηγορηματικά την εκδοχή της αστυνομίας και είπε πως η 17χρονη είχε πράγματι μαχαίρι.

Η Ντάνια Ιρσαΐντ δεν είναι η πρώτη έφηβη της Χεβρώνας που χάνει τη ζωή της στο τελευταίο κύμα βίας. Στις 17 Οκτωβρίου, ο Μπαγιάν Ασιλέχ, 16 ετών, είχε σκοτωθεί από Ισραηλινή στρατιώτη στην οποία είχε επιτεθεί με μαχαίρι.

Ο τομέας της Χεβρώνας είναι μια πυριτιδαποθήκη στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, όπου 500 ισραηλινοί έποικοι ζουν ανάμεσα σε χιλιάδες Παλαιστινίους πίσω από παρατηρητήρια και συρματοπλέγματα.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα