Ανάπτυξη για την κυβέρνηση – Αμηχανία για τη ΝΔ

Ενώ η κυβέρνηση λίγα 24ωρα μετά το Eurogroup προσηλώνεται σταθερά στο στόχο της ανάπτυξης της οικονομίας, δημιουργώντας νέα οικονομική δυναμική στο έδαφος της πολιτικής σταθερότητας που αναμένεται  να υπάρξει έως το Φθινόπωρο του 2019,το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να κατέχεται από έκδηλη αμηχανία,απότοκη των εξελίξεων.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανεβάζει στροφές θέλοντας σε πρώτη φάση να αξιοποιήσει το τμήμα της απόφασης που προβλέπει την υποστήριξη αλλά και την οικονομική συμμετοχή των δανειστών και πιθανό όχι μόνο, στη δημιουργία Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ, βούληση της ελληνικής πλευράς με αφετηρία την απόφαση του Eurogroup είναι η ολοκλήρωση των συζητήσεων μέχρι το Σεπτέμβριο, οπότε αναμένεται η έναρξη υλοποίησης της ίδρυσης της τράπεζας.

Στον αντίποδα, μερικά χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μαξίμου, στην Πειραιώς, κυριαρχεί έντονη αμηχανία μετά τη συμφωνία της περασμένης Πέμπτης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-με βάση τις σκόπιμες η μη αρνητικές διαρροές των τελευταίων εβδομάδων-είχε επενδύσει στην προοπτική ενός ολοκληρωτικού ναυαγίου των διαπραγματεύσεων, προβλέποντας ακόμα και άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Έτσι αντικειμενικά οι εξελίξεις βρήκαν τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα του εγκλωβισμένους στο καταστροφολογικό αφήγημα και την συνεχιζόμενη για μήνες εκλογολογία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το βράδυ της Πέμπτης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εντείνονται οι εσωκομματικοί κραδασμοί των τελευταίων μηνών μετά τη συμφωνία και ιδίως μετά την ανάλυση των απόρρητων ποιοτικών στοιχείων ερευνών της κοινής γνώμης  που έφθασαν στα χέρια του κομματικού επιτελείου.

Μέρος του δυναμικού της ΝΔ εστιάζει την κριτική του προς την ηγεσία του κόμματος στην επιμονή της σε καταστροφολογικές επικοινωνιακές ακροβασίες που έχουν πάρει τη θέση της χρησιμοποίησης σοβαρών πολιτικών όρων στην πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεκαθαρίζει προς την κοινωνία τον τρόπο με τον οποίον σχεδιάζει να κυβερνήσει, αναλύοντας την πολιτική του με συγκεκριμένους όρους σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς. Στη θέση αυτού του σοβαρού πολιτικού λόγου προβάλει απλά την επιθυμία του να κυβερνήσει, ζητώντας στην ουσία από τον κόσμο λευκή επιταγή» επισημαίνει σημαίνον στέλεχος του κόμματος, αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Πειραιώς.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα