Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη ΔΕΗ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ είχε πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΗ την Τρίτη στις 12/1.

images
(Φώτο από αρχείο)

Ομάδα ατόμων έριξαν βόμβες μολότοφ στα γραφεία της ΔΕΗ,  πυρπολώντας ανώτατων διοικητικών στελεχών του οργανισμού


 

ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ

 

Εκτελέσεις εντολών κατασχεσέων για χρέη προς το Δημόσιο. Νέοι φόροι, αυξήσεις των ήδη υπαρχόντων , ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυξήσεις στις τιμές των εισητηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς  . Ανύπαρκτοι μισθοί και μειώσεις συντάξεων. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά εδώ και λίγο καιρό η ΔΕΗ αποφάσισε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όσους έχουν οφειλές προς αυτήν επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα ήδη δυσβασταχτά τιμολόγια. Ήδη μερικές χιλιάδες νοικοκυριών έχουν υποστεί αυτό το μέτρο και μέσα στο έτος η στόχευση του οργανισμού αφορά 80.000 οφειλέτες. Ταυτιζόμενη απόλυτα με τις κυβερνητικές επιλογές και στοχεύσεις η ΔΕΗ βαφτίζει τους οφειλέτες των 1.000 ευρώ ως ηθελημένους κακοπληρωτές.

Η αλήθεια βέβαια είναι διαφορετική. Οτάν η υποτίμηση της ζωής μας περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα τη μείωση του βιοτικού επιπέδου εκατομμύριων αθρώπων, είναι φυσιολογική η αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών ρεύματος, μιας βασικής βιοοτικής ανάγκης. Ας μην ξεχνάμε τις περιπτώσεις θανάτων βαριά αρρώστων, λόγω της αναλγησίας της επιχείρησης αυτής, οι οποίοι άφησαν την τελευταία τους πνοή λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης.( Σαν πλέον πρόσφατο παράδειγμα αναφέρουμε εκείνο το περιστατικό που συνέβη προχθές στου Ζωγράφου)

Η « πρώτη φορά αριστερά» αποδεικνύει και σε αυτό το πεδίο οτί το κράτος έχει «συνέχεια» ανεξαρτήτως κομματικών προσήμων και δήθεν «αριστερών» ανησυχιών.  Γι’αυτό και εμείς επισκεφτήκαμε το κεντρικό υποκατάστημα της ΔΕΗ στη οδό Χαλκοκονδύλη στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη το απόγευμα πυρπολώντας τα οχήματα των ανώτατων διοικητικών στελεχών του οργανισμού. Αυτών που βγάζουν τα επιχειρηματικά πλάνα για την υποτιθέμενη διάσωση του οργανισμού, αυξανοντάς τα τιμολόγια και κοβοντάς το ρεύμα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Αυτών που αμείβονται με παχυλούς μισθούς για τη δουλική τους παροχή υπηρεσιών στις μνημονιακές απαιτήσεις ωσέ να γίνει δυνατή η πώληση της, σε ντόπια και ξένα κεφάλαια.

Να επιτεθούμε  σε όσους βάζουν σκοπό την υποτίμηση των ζωών μας  με κάθε μέσο. Να στοχοποιήσουμε όσους ζουν από τον πόνο των γύρω μας αυξάνοντας τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς (όπως τα συγκεκριμένα μεγαλοστελέχη – χαρτογιακάδες)

Αρνήσεις πληρωμών

Συλλογικές επανασυνδέσεις ρεύματος

Αντίσταση στις προσπάθειες των συνεργείων για διακοπή των ηλεκροδοτήσεων

Επίθεση σε όσους προωθούν αυτό το βάρβαρο μέτρο

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΟΙ ΕΧΘΡΟΠΡΑΞΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

 

Υ.Γ Δε ξεχνάμε τους δεκάδες νεκρούς εργάτες της επιχειρησής που με το αίμα τους γεμίζουν  τα «θησαυροφυλάκια» της και αυξάνουν την τιμή των μετοχών της. Εκδίκηση για τους νεκρούς της Τάξης μας.

Θα επανέλθουμε..

Πηγή:Athens.indymedia.org

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα