Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις»

1962623Τα ξημερώματα της Τετάρτης 25/05 άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από τέσσερα γκαζάκια, στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», ο οποίος εξερράγη στις 3.20 τα ξημερώματα,στη συνέχεια σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο αναρτήθηκε ανάληψη ευθύνης οπού αναλαμβάνουν την επίθεση στα γραφεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» αλλά και για άλλες 2 επιθέσεις που πραγματοποιήσαν.

Αναλυτικά η ανάληψη ευθύνης:

Στο σημείο έσπευσαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 6 πυροσβέστες. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων.

Η κυριαρχία διαχειρίζεται την επικαιρότητα, διαμορφώνει τις εξελίξεις και εμείς καλούμαστε να απαντήσουμε ξανά και ξανά. Ένα ατέρμονο κυνήγι απαντήσεων ενάντια σε νόμους, αποφάσεις κρατική βία, καταστολή. Ενάντια στο κράτος και τους παρακρατικούς μηχανισμούς του. Από τη μία, δεν θα μπορούσαν οι κινήσεις της εξουσίας να μην αντιμετωπίζουν την μαχητική μας άμυνα αλλά ταυτόχρονα έχουμε την ανάγκη να ορίζουμε μόνοι μας την πολιτική ατζέντα και βάσει αυτής να αναλαμβάνουμε επιθετική δράση.

Ο μαύρος Δεκέμβρης ήταν το πρώτο πειραματικό διάχυτο κάλεσμα που είχε στόχο να μας βάλει στη θέση του πομπού και όχι του δέκτη, να χαράξουμε τις δικές μας επιθετικές κινήσεις ενάντια σε κάθε εξουσία, ορατή και αόρατη, να κατασκευάζουμε τα γεγονότα δίχως να περιμένουμε παθητικά για αυτά. Αντίστοιχα, η καμπάνια Fuck Nations/Squat the world δεν θα μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Σε πρώτο βαθμό επιχειρούμε να διαφυλάξουμε κάθε δημόσιο εγχείρημα που προτάσσει και προπαγανδίζει τις ιδέες μας, εξασφαλίζει ασφαλή χώρο για τους εαυτούς μας και τις εαυτές μας και γενικότερα δρα ως πηρύνας γνωριμίας, ζύμωζύμωσηςσης και οργάνωσης. Στηρίζουμε τέτοια καλέσματα γιατί δεν ετεροκαθορίζονται από την κυρίαρχη επικαιρότητα αλλά χτίζουν τη δικιά τους αφήνοντας ως παρακαταθήκη πως μπορούμε να απεμπλακούμε από επετίους θανάτου ή απαντήσεις στο κράτος. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε γόνιμες συνθήκες, ώστε ο άτυπος συντονισμός και η άμεση δράση να μην είναι πυροτεχνίματα, ούτε να περιορίζονται σε μια αντικατασταλτική αντιβία. Αντιλαμβανόμαστε πως λείπει η διαθεματικότητα γύρω από τις επιλογές στόχων, καθώς επίσης η προσέγγιση υποκειμένων με αντισεξιστικές και μη αρρενωπές ταυτότητες, και ταυτότητες που δεν ανήκουν στον ελληνικό εθνικό κορμό.

Με αφορμή την καμπάνια αναγνώσαμε την αδράνεια μας, αναγνωρίσαμε την ανάγκη για άμεση δράση και μαζευτίκαμε να συζητήσουμε τους στόχους μας. Εκφραστίκαμε μέσα από την πολυμορφία του καλέσματος και επιλέξαμε να χτυπήσουμε διαθεματικά αναπροσδιορίζοντας το αρχικό κάλεσμα δράσεων με θέμα τις καταλήψεις και τις επιθέσεις σε αυτές. Ουτοσιάλλως οι καταλήψεις ως πυρήνες δράσης και σκέψης δεν χαρακτηρίζονται από μονοθεματικότητα. Προωθούν κάθε διαδικασία μας, καλύπτουν (ή θα έπρεπε) το σύνολο των θεματικών μας, συλλογικοποιούν τους αγώνες μας. Με αυτά τα χαρακτηριστικά θέλουμε να εξεγερθούμε, να ξεπεράσουμε τις μονοδιάστατες θεωρήσεις για αγώνα (πχ οικονομοκεντρισμός κ.α.), να διαλύσουμε τον αρρενωπό χαρακτήρα της βίας και να συμφιλιωθούμε με αυτή καθώς είναι αναγκαία ενάντια στη καθημερινή καταπίεση που βιώνουμε.

Η καταπίεση του εξουσιαστικού μηχανισμού έχει πολλές προεκτάσεις, εμείς ασχοληθήκαμε με κάποιες από αυτές επιλέγοντας να χτυπήσουμε τους θρησκόληπτους, τους παρακρατικούς, τους εθνικιστές και τους πατριώτες. Για τη θρησκεία ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο αλλά θα καταθέσουμε τα αυτονόητα. Αποτελεί έναν απόλυτο μηχανισμό ελέγχου και χειραγώγησης, λειτουργεί ως σύστημα που παράγει νόρμες προωθώντας τον φονταμενταλισμό μέσα από ρητορικές μίσους, καταπιέζοντας τη σεξουαλικότητα και εδραιώνοντας τη πατριαρχία και το συντηριτισμό, όλα αυτά με τη βιτρίνα του καθωσπρεπισμού που επιδιώκει να αποκρύψει τις πιο “αμαρτωλές” σκέψεις των καλών χριστιανών. Αντίστοιχα, κάθε παρακρατικό και φασιστικό μόρφωμα αντιτίθεται στις ελευθεριακές ιδέες μας. Ο φασισμός πέρα του ότι είναι διαχρονικά ένα από τα χρησιμότερα καπιταλιστικά εργαλεία ως δύναμη καταστολής και προώθησης εθνικοπατριωτικών ιδεολογίων αποτελεί και μια εδραιωμένη κοινωνική σχέση (Έλληναρας της διπλανής πόρτας, ρατσιστικός όχλος). Όταν το κράτος είναι αβέβαιο για το πολιτικό κόστος της πράξης του αναλαμβάνει το παρακράτος, όπου δεν μπορεί να φτάσει ο μπάτσος, φτάνει ο φασίστας. Ο φασισμός συγκεντρώνει όλες τις εξουσιαστικές λογικές απαλαγμένες από τις όποιες αναστολές της αστικής δημοκρατίας επομένως η άμυνα μας απέναντι του είναι η διαρκής ανελέητη επίθεση.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης 25/05 επιτεθήκαμε στα γραφεία της Ε.ΣΥ (Ελλήνων συνέλευσης), στην Ελ.Βενιζέλου, του Αρτέμη Σώρρα, γνωστού συνωμοσιολόγου εθνικοφασίστα. Σπάσαμε τις τζαμαρίες και πετάξαμε μπογιές στο εσωτερικό των γραφείων. Ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σε ένα τέτοιο εθνικιστικό και ισλαμοφοβικό μόρφωμα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 30/05 επιτεθήκαμε στο φασιστομάγαζο – Sport cafe “μεταμόρφωση”, απόστρατου μπάτσου, επί της πλατείας της μεταμόρφωσης, όπου με πέτρες σπάσαμε τις τζαμαρίες της πρόσοψης. Ο εν λόγω μαγαζάτορας διατηρεί επαφές με τους τοπικούς φασίστες, ένστολους ή μη, και ο γιός του ποζάρει και φωτογραφίζεται παρέα με τον Ηλιόπουλο, βουλευτή της χρυσής αυγής. Το γεγονός επικοινωνιακά παρέμεινε αόρατο και αποκρύφθηκε η στοχοποίηση του μαγαζιού, είτε από τα μέσα, είτε από τους μπάτσους, είτε από τον ίδιο.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 02/06 επιτεθήκαμε στη ΓΕΧΑ (Γονέων ένωση “η χριστιανική αγωγή” – κατηχητικό) επί των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κοραή. Πετάξαμε μπογιές στις τρεις όψεις του κτηρίου και βάψαμε στένσιλ στις δύο εισόδους με σύνθημα “Παπάδες σεξιστές και εθνίκια κάτω τα χέρια από τα πιτσιρίκια”. Τα τοπικά καθεστωτικά μέσα το δημοσίευσαν ως ένα θλιβερό γεγονός βανδαλισμού του “ιερού” χώρου, αποκρύπτοντας εσκεμένα το παραπάνω σύνθημα και το πολιτικό περιεχόμενο της δράσης.

Το Fuck Nations/Squat the world υπήρξε αφορμή για να βρεθούμε και να δράσουμε, όμως ξεπεράσαμε το χρονικό περιθώριο γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε κάθε μέρα στην επίθεση. Να συνεχίσουμε τις επιθετικές κινήσεις, να διευρύνουμε το πλαίσιο των δράσεων μας και να ξεφύγουμε από τις ιδεολογικές δικαιολογίες για αδράνεια. Προτείνουμε τη δημιουργία μια ομπρέλας προστασίας για τις καταλήψεις. Ειδικότερα, ομάδες άμεσης δράσης, να προετοιμάσουν σχέδια επίθεσης τα οποία θα εκτελούνται ως απάντηση μετά την όποια καταστολή κατειλημένων χώρων και εγχειρημάτων συμπληρώνοντας τις δημόσιες πολιτικές δράσεις. Αν αυτό επιτευχθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, η κάθε απάντηση θα είναι ταυτόχρονα και η προειδοποίηση για το επόμενο χτύπημα της καταστολής, ανεβάζοντας έτσι κατα πολύ το πολιτικό της κόστος.

Αλληλεγγύη στους 92 διωκόμενους για την ανακατάληψη της Βίλας Αμαλίας

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις που δέχτηκαν και δέχονται επίθεση (Κλέους 96, Woman*Squat κ.α.)

Να μαυρίσουμε όλους τους μήνες, να καταλάβουμε όλο το κόσμο

Προβοκάτορες και βάνδαλες, ντροπές του έθνους

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα