Ανάληψη ευθύνης για την ένοπλη επίθεση στα ΜΑΤ

Η  οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα ανέλαβε πριν από λίγο την ευθύνη για την επίθεση στα ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια.

Στην πολυσέλιδη ανάληψη, η οργάνωση κάνει αναφορά και στα προηγούμενα χτυπήματα, όπως στην πρεσβεία του Μεξικού, αλλά και τις άλλες δύο επιθέσεις στη Χαριλάου Τρικούπη και τελειώνει αναφέροντας ότι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους τρομοκράτες Ρούπα και Μαζιώτη, που βρίσκονται σε απεργία πείνας.

Η ανάληψη:

Για να τσακίσουμε τη τρομοκρατία κράτους και αφεντικών

Να επαναστατήσουμε ενάντια σε ένα σύστημα που προσπαθεί να καθυστερήσει το θάνατό του με δεκανίκι τη τρομοκρατία του

Με τη πρώτη και τη τρίτη ένοπλη παρέμβασή μας, δράσαμε δυο φορές δίπλα στα καθάρματα των ΜΑΤ, δηλώνοντας ότι το κοινωνικό κίνημα πρέπει να μην τους φοβάται κι ότι σύντομα θα ερχόταν η ώρα τους. Στις 10 Γενάρη 2017 κάναμε μια πρώτη προειδοποιητική επαφή, ρίχνοντας μια βολή στη κλούβα που σταθμεύει μπροστά από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και άλλες δυο δίπλα σ’έναν σκοπό. Στις 6 Νοέμβρη επιτεθήκαμε πάλι σε αυτά τα καθάρματα.

Τα ΜΑΤ αποτελούν το εξειδικευμένο εργαλείο άσκησης βίας και τρομοκρατίας ενάντια στο κοινωνικό κίνημα. Είναι μονάδες στρατιωτικού τύπου, οργανωμένες και εκπαιδευμένες για να επιτίθενται και να ξυλοφορτώνουν διαδηλωτές, κάνοντας μαζική χρήση χημικών όπλων (δακρυγόνα, ασφυξιογόνα, καυστικά, εγκαυματικά και άλλα) και βλημάτων (πλαστικές και μεταλλικές σφαίρες, κάνιστρα δακρυγόνου που εκτοξεύονται από καραμπίνα). Οι νεκροί και οι τραυματίες που έχουν αφήσει όλα αυτά τα όπλα σε διάφορες χώρες είναι αμέτρητοι. Θα αναφέρουμε μόνο τις πιο γνωστές περιπτώσεις από τη δράση της ελληνικής δημοκρατίας. Τον Οκτώβρη του 2011, θάνατος οικοδόμου με έμφραγμα από δακρυγόνο στο Σύνταγμα. Το Γενάρη του 2011 στην Κερατέα απέβαλε μια γυναίκα που το σπίτι της πνίγηκε στο δακρυγόνο . Το Γενάρη του 1991 τέσσερις νεκροί στο κτίριο Κ.Μαρούση στην Ομόνοια, σε φωτιά από δακρυγόνο. Τον Οκτώβρη του 1991 εμπρεισμός της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου από δακρυγόνο. Στις 15 Ιουνίου 2011στο σύνταγμα , ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος έχασε ένα τύμπανο από χειροβομβίδα «κρότου-λάμψης» σε διαδήλωση. Άλλοι έχουν ακροτηριαστεί. Σε κάθε κινητοποίηση όπου οι διαδηλωτές υπερασπίζονται το χώρο της δημόσιας συγκέντρωσης, υπάρχουν τραυματίες από τις βολές των μπάτσων. Επιπλέον, οι επιδρομές των ΜΑΤ πάνω στις διαδηλώσεις και οι συλλήψεις, πάντα ολοκληρώνονται με βασανιστήρια και τραυματισμούς, απολαμβάνοντας τη δεδομένη νομιμοποίηση που τους διασφαλίζουν όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί (αστυνομικοί διοικητές, εισαγγελείς, δικαστές, υπουργοί, βουλευτές και δημοσιογράφοι).

Τα ΜΑΤ σχηματίστηκαν το 1976 από την πρώτη μεταπολιτευτική κυβέρνηση, που έβγαλε από το συρτάρι ένα σχέδιο της χούντας και ανέθεσε στους χουντικούς που το είχαν εκπονήσει (Ηλίας Ψυχογιός κλπ) την τελική πραγματοποίησή του. Το μεταπολιτευτικό κομματικό κράτος χρειαζόταν να αποσυνδέσει το στρατό από τη ταξική καταστολή, για να αποκαταστήσει τη σχετική αποδοχή αυτού του θεσμού στο πλαίσιο της εθνικής ταυτότητας και να ντύσει το νέο καθεστώς με μια όψη «δημοκρατικής» αποστρατιωτικοποίησης. Συγχρόνως, εκσυγχρονίστηκε η αστυνομία σαν κύριος μηχανισμός καθημερινής τρομοκρατίας και στρατιωτικής καταστολής. Ο εθνικός στρατός παρέδωσε αυτή τη βρώμικη αποστολή στους ειδικούς μισθοφόρους της μπατσαρίας. Ενώ, οι ειδικές στρατιωτικές μονάδες και τα τεθωρακισμένα, που δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζουν μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων, φυλάσσονται για ειδικές περιστάσεις.

Το κύριο όπλο των ΜΑΤ είναι τα χημικά αέρια. Η χρήση ενός ανεξέλεγκτου μαζικού όπλου υποδηλώνει τον αντικοινωνικό σκοπό της ύπαρξης αυτής της ειδικής μονάδας. Η δουλειά των ΜΑΤατζήδων είναι να διαλύουν διαδηλώσεις και να σπέρνουν τον τρόμο. Η δυνατότητα του κράτους να προκαλεί μαζικά πόνο, φόβο, σωματικά και ψυχικά τραύματα, κρατώντας συγχρόνως σε χαμηλή συχνότητα τις άμεσες δολοφονίες, του έδωσε το πλεονέκτημα να ασκεί καθημερινά τόση βία ώστε να παραλύει το κοινωνικό κίνημα και ταυτόχρονα να μασκαρεύει τις αντικοινωνικές και πολιτικές συνέπειες αυτής της μονόπλευρης πολεμικής επιθετικότητας.

Διαβάστε ολόκληρη την Ανάληψη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα