Site icon The Indicator

Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Στην Ιαπωνία ο Nikkei σημείωσε άνοδο 1,5% στις 21.457 μονάδες, με θετικό πρωταγωνιστή τις μετοχές ηλεκτρονικών ειδών και τις μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Η Tokyo Electron κέρδισε 6,5% ενώ η Mitsubishi UFG Financial Group 2,2%. Ο ευρύτερος Topix έκλεισε στο +1,38%, ωστόσο ο δείκτης παραμένει 11,3% χαμηλότερα από τις αρχές του μήνα.

Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index, ο οποίος άνοιξε με πτώση, ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη 1,02%, ενώ ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 0,939% μετά την αρνητική εκκίνηση. Η κινεζική ρυθμιστική αρχή της αγοράς μετοχών ανακοίνωσε ότι θα βελτιώσει τη ρευστότητα της αγοράς και θα καθοδηγήσει περισσότερα μακροπρόθεσμα κεφάλαια προς τις αγορές. Παράλληλα, είπε ότι θα ενθαρρύνει τις επαναγορές μετοχών και τις εξαγορές και συγχωνεύσεις των εισηγμένων επιχειρήσεων και θα περιορίσει τις περιττές παρεμβάσεις στις συναλλαγές.

Θετικά πρόσημα και στην υπόλοιπη Ασία, με τον ASX 200 στην Αυστραλία να ολοκληρώνει τις συναλλαγές με κέρδη 1,36%, ενώ ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,61%. Σε ανοδική τροχιά με κέρδη 0,93% κινείται αυτή την ώρα και ο Kospi στη Νότια Κορέα, ενώ ο χρηματιστηριακός δείκτης της Ταϊβάν καταγράφει μικρά κέρδη ύψους 0,10%.

Exit mobile version