Site icon The Indicator

Ανάκαμψη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να αντιδρούν μετά την κατρακύλα των δεικτών κατά 2% την Τετάρτη σε κλίμα ανησυχίας για την πολιτική κρίση στην Ιταλία.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1% στις 22.236,18 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,8%. Ο Nikkei έχει υποχωρήσει στις πέντε από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, κλείνοντας χθες σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει άλμα άνω του 2%.

Έντονα ανοδικά κινούνται και οι κινεζικές αγορές μετά τη χθεσινή τους βουτιά σε ποσοστό 2,5%, αντλώντας ώθηση και από τα ισχυρά μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,5% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε χαμηλό 19 μηνών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών τον Μάιο. Ειδικότερα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μέτρηση του Μαΐου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 51,4 μονάδες σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημειώνει μικρά κέρδη 0,30%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,45%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Exit mobile version