Ανάκαμψη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα να αντιδρούν μετά την κατρακύλα των δεικτών κατά 2% την Τετάρτη σε κλίμα ανησυχίας για την πολιτική κρίση στην Ιταλία.

Ειδικότερα, ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 1% στις 22.236,18 μονάδες, ενώ ο Topix κερδίζει 0,8%. Ο Nikkei έχει υποχωρήσει στις πέντε από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις, κλείνοντας χθες σε χαμηλό έξι εβδομάδων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας ενισχύεται σε ποσοστό 0,7%, με τον τίτλο της Samsung να σημειώνει άλμα άνω του 2%.

Έντονα ανοδικά κινούνται και οι κινεζικές αγορές μετά τη χθεσινή τους βουτιά σε ποσοστό 2,5%, αντλώντας ώθηση και από τα ισχυρά μάκρο που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,9%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,5% μετά το χθεσινό του κλείσιμο σε χαμηλό 19 μηνών.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι η δραστηριότητα των εργοστασίων σκαρφάλωσε σε υψηλό οκτώ μηνών τον Μάιο. Ειδικότερα, ο επίσημος μεταποιητικός δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 51,9 μονάδες από 51,4 μονάδες τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Η μέτρηση του Μαΐου ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τον δείκτη στις 51,4 μονάδες σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημειώνει μικρά κέρδη 0,30%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει 0,45%, ενώ ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα