Αμυράς για Novartis: Μία ακόμη κωλοτούμπα από την κυβέρνηση a la Siemens

«Η υπόθεση Novartis έχει μια ανατριχιαστική ομοιότητα με την υπόθεση Siemens, όταν το 2012 υπεγράφη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens με τον οποίο η εταιρεία έπρεπε να καταβάλει αντιπαροχές, ύψους 330 εκατομμυρίων ευρώ για τη ζημία που προκάλεσε στο ελληνικό Δημόσιο με τις αθέμιτες πρακτικές της», κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς στη σημερινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, «το 2012 ο κύριος Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας από το βήμα της Βουλής είχε απειλήσει τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι θα βρεθεί κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος και απιστία, εάν προχωρούσε στην υπογραφή της συμφωνίας με τη Siemens. Πέντε χρόνια μετά, ο κύριος Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών της σημερινής κυβέρνησης, όχι μόνο δεν έκανε πράξη τις απειλές της τότε αντιπολίτευσης αλλά δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδο του εξωδικαστικού συμβιβασμού».

«Με την υπόθεση Siemens ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε με ειδικά δικαστήρια την τότε κυβέρνηση», συνέχισε ο Γ. Αμυράς, «στην πράξη υιοθέτησε πλήρως τους όρους και το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας. Έτσι και τώρα η υπόθεση Novartis με τον τρόπο, που τη χειρίζεται η κυβέρνηση μάλλον θα οδηγήσει σε λασπολόγηση των πολιτικών της αντιπάλων και μία ακόμη κωλοτούμπα από την κυβέρνηση a la Siemens».

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού ζήτησε την άμεση και πλήρη διαλεύκανση όλων των υποθέσεων στο χώρο της υγείας στα πρότυπα των υπολοίπων χωρών, ώστε να καταβληθούν οι μέγιστες δυνατές αποζημιώσεις στο Δημόσιο για τη ζημία, που υπέστησαν οι έλληνες φορολογούμενοι και να βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι πραγματικοί ένοχοι και τα παράνομα κυκλώματα, που λυμαίνονται όλα αυτά τα χρόνια το χώρο της υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα