Αμερικανικό μπλόκο σε εξαγορές 9 επιχειρήσεων από κινεζικές εταιρείες

Τουλάχιστον εννέα εξαγορές αμερικανικών εταιρειών από ξένους αγοραστές φέρεται να έχει εμποδίσει μέχρι στιγμής από την αρχή του έτους μία μυστική κυβερνητική επιτροπή στις ΗΠΑ, αναφέρουν πηγές του Reuters.

Οι ενστάσεις υποδηλώνουν ότι η Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις ΗΠΑ (CFIUS), η οποία διερευνά τις εξαγορές από ξένες επιχειρήσεις για πιθανούς κινδύνους εθνικής ασφάλειας, γίνεται όλο και πιο αυστηρή ύστερα από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση Trump.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις και οι επενδυτές που επιδιώκουν να αποκτήσουν αμερικανικά assets, μπορεί να έλθουν αντιμέτωποι με περισσότερα εμπόδια πλέον, σε μια περίοδο που η κινεζική κυβέρνηση επίσης περιορίζει τη ροή των κεφαλαίων που φεύγουν από τη χώρα, μετά από μία αύξηση των κινεζικών deals στο εξωτερικό.

Μέχρι στιγμής το 2017 έχουν ανακοινωθεί εξαγορές 87 αμερικανικών επιχειρήσεων από κινεζικές εταιρείες, έναντι 77 σε όλη τη διάρκεια του 2016.

Η πιο συντηρητική στάση της CFIUS προς τις συμφωνίες συμπίπτει με τις αυξημένες πολιτικές και οικονομικές εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα