Αμερικανικά πυρά κατά του βρετανικού «φόρου Google»

O φόρος που θα επιβάλλει από το 2020 η Βρετανία σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, λομπίστες υποστηρίζουν ότι το σχέδιο θα αποτελέσει ένα «επικίνδυνο προηγούμενο», ενώ Αμερικανοί νομοθέτες και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες τις τελευταίες ημέρες για την προσπάθεια της Ε.Ε. να αντλήσει περισσότερα έσοδα από τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

Στην Ουάσιγκτον, ο Τομ Ντόνοχιου, πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, τόνισε ότι ένας τέτοιος φόρος «βάζει αδικαιολόγητα στο στόχαστρο τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες».

Σε επιστολή του προς τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, γράφει: «Η αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα στηρίζει το διεθνή διάλογο για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς φορολογικού συστήματος, ώστε να προσαρμοστεί στις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία».

Προσθέτει ωστόσο «ότι οι μονομερείς ευρωπαϊκές ενέργειες θα διαβρώσουν την εμπιστοσύνη και θα περιορίσουν τις προοπτικές για μια διεθνή συμφωνία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα