Αμερικάνος πρέσβης για τα F-16: Η Ελλάδα θα αποφασίσει πόσο από το «πακέτο» θα αγοράσει

Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος παρευρέθη στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, μίλησε αποκλειστικά στο Star για όλα τα «καυτά»  ζητήματα των συνομιλιών.
Ειδικότερα για τα F-16 ξεκαθάρισε πως έγινε ενημέρωση για όλο το «πακέτο»  των 2,4 δισ. δολαρίων,  αλλά η Ελλάδα θα αποφασίσει «πόσο»  από αυτό θα αγοράσει. «Η τιμή θα έχει σχέση με το τι θα θελήσει η Ελλάδα να αγοράσει. Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν ό, τι θα αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση ως δέσμευσή της σαν σύμμαχος χώρα που είναι» δήλωσε ο κ. Πάιατ στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
«Με απλά λόγια,  ποιό θα είναι το απτό οικονομικό όφελος για την Ελλάδα;» ρωτήθηκε ο κ. Πάιατ, με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ να απαντά:  «Φυσικά θα υπάρξει απτό όφελος για την ελληνική οικονομία. Διότι η Lockheed έχει δεκαετή συνεργασία με την ΕΑΒ. Η συνέχιση και εμβάθυνση της συναργασίας αυτής θα είναι για το καλό και των δύο χωρών».
Όσον αφορά το πόσο εύκολο είναι να γίνει μία αμερικανική επένδυση σήμερα στην Ελλάδα, ο κ. Πάιατ επισήμανε: «Οι αμερικανικές επενδύσεις αυξάνονται. Οι ΗΠΑ ήταν η μεγαλύτερη πηγή ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο. Υπήρξε και σπουδαίο ενδιαφέρον για άλλους Αμερικανούς επενδυτές».
Σχετικά  τέλος με τα ενθαρρυντικά μηνύματα στήριξης των ΗΠΑ για το χρέος, ο Αμερικανός πρέσβης τονίζει:  «Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ ανήγγειλε μία πολύ ισχυρή αμερικανική θέση για την υποστήριξη στην ελάφρυνση χρέους. Υπήρξε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι όλοι δεσμεύονται να εργασθούν προς τον στόχο, ώστε να βγει η Ελλάδα από τη βοήθεια και την οικονομική εποπτεία το 2018.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα