Αμανατίδης:Kοινός βηματισμός Ελλάδας-Κύπρου στο πεδίο της Διασποράς

«Ελλάδα και Κύπρος, στοχεύουν να αναπτύξουν κοινό βηματισμό στο πεδίο της Διασποράς, συμβάλλοντας στην ενεργοποίηση των Απανταχού Ελλήνων και την αμφίδρομη σχέση τους με το εθνικό κέντρο» τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης εγκαινιάζοντας το Περίπτερο της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΓΓΑΕ), στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μια παρουσία που σηματοδοτεί “έναν ακόμη σταθμό στα 32 χρόνια διαρκούς προσφοράς της στους Έλληνες της Διασποράς”

«Αφετηρία στην περαιτέρω ενίσχυση και την εμβάθυνση της σχέσης της μητέρας πατρίδας με τον Ελληνισμό της Διασποράς δεν μπορεί να είναι άλλη από την κοινή μας πορεία με τον Κυπριακό Ελληνισμό» είπε ο κ. Αμανατίδης, επισημαίνοντας την παρουσία στην εκδήλωση του Επιτρόπου Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Θεμάτων Αποδήμων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, με τον οποίο εδώ και μήνες έχει αρχίσει μία στενή συνεργασία σε διμερές επίπεδο.

Ήδη, όπως εξήγησε ο υφυπουργός Εξωτερικών, έχουν δρομολογηθεί σε τεχνικό επίπεδο όλα τα αναγκαία βήματα, ώστε στο τέλος του φετινού έτους να συνυπογραφεί σύμφωνο συνεργασίας για την από κοινού δράση της ελληνικής και της κυπριακής Διασποράς.

Αυτή η διμερής συνέργεια, πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο στο επίπεδο των τριμερών συνεργασιών της Ελλάδας με άλλα κράτη, καθώς στον σχεδιασμό συμπεριλαμβάνεται η υπογραφή τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ σε θέματα Διασποράς, ανταλλάσσοντας τεχνογνωσία αναφορικά με τα δίκτυα επικοινωνίας μεταξύ μητέρας πατρίδας και Αποδήμων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα