Αμανατίδης: Η συμφωνία των Πρεσπών προωθεί τη συνεργασία στα Βαλκάνια

Η συμφωνία των Πρεσπών προωθεί τη συνεργασία στα Βαλκάνια, την ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή” τόνισε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης στην εκπομπή “Επόμενη Μέρα” της ΕΡΤ1 επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι την ίδια στιγμή που η ΝΔ καταστροφολογεί, το ΔΝΤ αναθεωρεί τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία προς το καλύτερο και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν τις τράπεζες.

“Το αν μια χώρα θέλει να είναι στο ΝΑΤΟ είναι δικό της θέμα, δεν είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης” ξεκαθάρισε ενώ, σε άλλο σημείο της εκπομπής επεσήμανε ότι “εν κρυπτώ δεν έγινε καμία συμφωνία, ήταν ενήμερες όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή σε αντίθεση με την ενδιάμεση (συμφωνία) του 1995”, προσθέτοντας ότι “η συμφωνία είναι συμφωνία της που στηρίζουν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και όλα τα δημοκρατικά κόμματα της Ευρωβουλής”.

Για το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν θα ακολουθήσει προοδευτική κατεύθυνση απέναντι στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. “Δεν φτάνουν μόνο τα λόγια. Η ταύτιση του ΚΙΝΑΛ σε καίρια θέματα όπως αυτό της απλής αναλογικής είναι στην αντίθετη κατεύθυνση”, δήλωσε εξάλλου ο Ι. Αμανατίδης.

Αναφορικά με το μέτρο της μείωσης της προσωπική διαφοράς στις επικουρικές συντάξεις εκτίμησε ότι το μέτρο θα ακυρωθεί. “Είναι ευκαιρία μετά τις θετικές εκτιμήσεις και την έξοδο από το πρόγραμμα, να γίνει η αποκατάσταση των αδικιών” κατέληξε ο Γιάννης Αμανατίδης επαναλαμβάνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός στα αιτήματα και τις προσδοκίες της κοινωνίας για αυτό και επιθυμεί τον εποικοδομητικό διάλογο με όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τα κοινωνικά κινήματα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα