Αμανατίδης: Απόφαση – σταθμός για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup

Για “απόφαση – σταθμό” για την Ελλάδα στο χθεσινό Eurogroup έκανε λόγο ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στο ρ/σ Alpha 9.89 και τις δημοσιογράφους Λώρα Ιωάννου και ΕυαγγελίαΤσικρίκα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και τόνισε ότι η “συμφωνία στέλνει σήμα” για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Αμανατίδης χαρακτήρισε “μίζερη” την υποδοχή της απόφασης  από την αντιπολίτευση, καθώς  η επένδυσή της στην καταστροφολογία κατέρρευσε.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, ο υφυπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι αφορούν στο “εσωτερικό του ακροατήριο” ενόψει των επικείμενων γερμανικών εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο της χθεσινής απόφασης, ο κ. Αμανατίδης εξήγησε τη σημασία της ενσωμάτωσης της ρήτρας ανάπτυξης σε σχέση και με τα πρωτογενή πλεονάσματα 2% για τη ρύθμιση του χρέους,  γεγονός που προκάλεσε την άμεση, θετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

“Εμείς από εδώ και μετά έχουμε περίπου δύο χρόνια, ώστε να δουλέψουμε για μια ανάπτυξη, που θα έχει στόχο να επουλώσει τις πληγές, όλων όσων επλήγησαν από την κρίση” κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα