Αλ. Τσίπρας: Χρονιά της πραγματικής οικονομίας το 2017

Τα «χρόνια πολλά» στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε σήμερα ο πρωθυπουργός μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στην ολομέλεια για την ψήφιση της αναστολής του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση .

 

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε μια άτυπη ενημέρωση αφού δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας . Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως όσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει στο τέλος Ιανουαρίου. « Αυτό θέλουμε, γι’ αυτό παλεύουμε» ανέφερε και προανήγγειλε ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης τον Μάρτιο.

Σε ερώτηση αν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έστειλε την επιστολή στους θεσμούς για την «13η σύνταξη», ο κ . Τσίπρας ανέφερε «υποθέτω την έχει στείλει, του έχω εμπιστοσύνη».

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο ερώτημα αν υπάρχει ζήτημα εκλογών, λέγοντας ότι δεν είναι στις προθέσεις μας και εφόσον δεν είναι, πώς θα πάμε σε εκλογές, διερωτήθηκε . Για να προχωρήσει μια κυβέρνηση σε εκλογές πρέπει να υπάρχει λόγος, αυτός ο λόγος δεν υπάρχει, δεν έχουμε χόμπι τις εκλογές, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός, αφού ανέφερε πως το 2017 θα είναι μια χρονιά πραγματικής οικονομίας, επισήμανε ακόμη πως το 2017 θέλουμε να αλλάξουμε την πολιτική ατζέντα, να ανοίξουμε την κουβέντα για τη συνταγματική αναθεώρηση και να προχωρήσουμε στην παραγωγική ανασυγκρότηση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα