Αλ.Τσίπρας: Κοινωνική πρόοδος και ειρήνη κερδίζονται μέσα από αγώνες και συμβιβασμούς (video)

«Ο Νέλσον Μαντέλα μετουσίωσε το θυμό του σε μια ακούραστη ενέργεια υπέρ της Ειρήνης και της Ενότητας. Η κοινωνική Πρόοδος και Ειρήνη δεν αποτελούν δεδομένα, κερδίζονται μέσα από μάχη και συμβιβασμούς». Σε αυτήν την ιδέα συνόψισε την παρακαταθήκη που άφησε ο ιστορικός ηγέτης της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα με το πολιτικό παράδειγμά του τονίζοντας ότι το όραμα και οι δράσεις του είναι πιο επίκαιρες παρά ποτέ δεδομένου ότι ο κόσμος μας βιώνει υπαρξιακές προκλήσεις: πολέμους και συγκρούσεις, ανισότητες, ενίσχυση του ρατσισμού και ανάδυση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού. Αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε πως επίσης πέρασε και από αγώνα και από συμβιβασμό για να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα, να αφήνει πίσω της τη λιτότητα, με αρχή τον απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα και τα κοινωνικά δικαιώματα.

O πρωθυπουργός στις σημαντικές επαφές που θα έχει με κορυφαίους παράγοντες στη Νέα Υόρκη αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση για επενδύσεις στη χώρα μας. Στην ατζέντα των επαφών του βρίσκονται επίσης τα εθνικά θέματα και το προσφυγικό. Αύριο Τρίτη ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Η ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Παγκόσμια οικονομική κρίση, κλιματική αλλαγή και προσφυγικό είναι τα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Οι διαφορές μεταξύ των κρατών – μελών είναι πολλές και μεγάλες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα