Αλ. Τσίπρας: Η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι πράξη ευθύνης και μια μεγάλη επένδυση

Με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, πραγματοποιήθηκε η τελετή υπογραφής Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση δωρεάς για την αναβάθμιση και ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα.

Εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μερα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ’ ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΙΣΝ, με την υπογραφή του μνημονίου ξεκινά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας που αφορά δωρεές του ιδρύματος στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα, προϋπολογισμού που αναμένεται να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τον Σεπτέμβριο του 2017, το ΙΣΝ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου τέσσερις μεγάλες παρεμβάσεις σε υποδομές, σε όλη την επικράτεια, την προμήθεια νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και εκπαιδευτικές δράσεις, ύστερα από συζητήσεις με το υπουργείο Υγείας, το οποίο υπέδειξε τις μεγαλύτερες, κατά προτεραιότητα, ανάγκες στον τομέα της υγείας.

Όπως αναφέρεται, το ΙΣΝ από το 1996 που ξεκίνησε τη δράση του, μέχρι σήμερα, έχει ήδη πραγματοποιήσει δωρεές ύψους περίπου 110 εκατ. για την ενίσχυση της υγείας, όπως: προμήθεια και εγκατάσταση 10 γραμμικών επιταχυντών σε επτά δημόσια νοσοκομεία (ύψους 20 εκατ. ευρώ), αναμόρφωση όλων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας Παίδων στη χώρα, ανέγερση και πλήρης εξοπλισμός ξενώνων φιλοξενίας συγγενών ασθενών σε νοσοκομεία ανά την επικράτεια και προμήθεια 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων οχημάτων του ΕΚΑΒ και πλήρης συντήρησή τους για 8 χρόνια, καθώς και την ψηφιακή αναβάθμιση του επιχειρησιακού κέντρου του (δωρεά ύψους 14 εκατ. ευρώ).

Τέλος, το ΙΝΣ σε συνεργασία με τη ΜΚΟ «Αναγέννηση και Πρόοδος», δημιούργησαν τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες, οι οποίες προσφέρουν προγράμματα υγειονομικής φροντίδας σε κατοίκους νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα