Αλ. Τσίπρας: Επικοινωνία με τον καθηγητή Γ. Γκολντάμερ για τη συγκρότηση επιτροπής για τα αίτια των πυρκαγιών

Τηλεφωνική επικοινωνία με το διακεκριμένο καθηγητή του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ, κ. Γκόλνταμερ, έναν διεθνούς εμβέλειας και κύρους ειδικό στις πυρκαγιές, είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και του ζήτησε να συγκροτήσει μια Επιτροπή, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Κέντρου Παρατήρησης Πυρκαγιών, με σκοπό τη διερεύνηση άμεσα τις αιτίες της τραγωδίας με τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική.

Ο στόχος -τόνισε ο Αλ. Τσίπρας κατά την παρουσίαση του νέου σχεδίου για την Πολιτική Προστασία στο υπ. Προστασίας του Πολίτη- είναι να γίνει η διερεύνηση των αιτιών αντικειμενικά και αδιάβλητα και κυρίως να εκπονήσει μια έκθεση για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και πολιτικές που πρέπει να υιοθετήσουμε ώστε να αποφευχθούν παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ο καθηγητής Γκόλνταμερ δέχθηκε επί της αρχής την πρόταση του και συμφώνησαν να ανακοινώσουν όλες τις σχετικές λεπτομέρειες για την συγκρότηση της Επιτροπής σε σύντομο χρονικό διάστημα αφού προχωρήσουν συγκεκριμένες διαδικαστικές συζητήσεις.

Εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξε να καταθέσει την πρόταση στον καθηγητή Γκόλνταμερ είναι για να μην υπάρξει και η παραμικρή υπόνοια για οποιαδήποτε πολιτική εξάρτηση η μη ουδετερότητα της επιτροπής.

Συμφώνησαν, επίσης, να αξιοποιηθούν οι εξαιρετικοί Έλληνες επιστήμονες που μπορούν να συμβάλλουν στην διερεύνηση των αιτιών αυτής της μεγάλης καταστροφής και ο πρωθυπουργός εγγυήθηκε προσωπικά ότι «η Επιτροπή αυτή θα λάβει όλη την απαραίτητη υποστήριξη αλλά και όλες τις αναγκαίες πληροφορίες από το σύνολο των κρατικών υπηρεσιών».

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα