Αλ. Τσίπρας: Δημοκρατική πατριωτική επιλογή για συλλογικές προοδευτικές απαντήσεις

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μιλώντας στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ότι «στην Ελλάδα δεν καταφέραμε μόνο να σταθούμε όρθιοι, ξεπερνώντας τις δυσκολίες, αλλά καταφέραμε να γίνουμε μέρος της λύσης στην Ευρώπη αντί μέρος του προβλήματος»

Για τεράστιο έλλειμμα εμπιστοσύνης προς τους διεθνείς και εθνικούς θεσμούς καθώς και για ισχυροποίηση των εθνικιστικών δυνάμεων έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος σημείωσε ώστόσο ότι αν και η Ελλάδα βρέθηκε στην εμπροσθοφυλακή τριών διεθνών κρίσεων το 2015 «καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι και να γίνουμε μέρος της λύσης στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή».

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ο ελληνικός λαός υποδέχτηκε τους μετανάστες δίνοντας μαθήματα αλληλεγγύης, υπογραμμίζοντας ότι «αντιμετωπίσαμε το Προσφυγικό με σεβασμό στο Διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ενδώσαμε στις ξενοφοβικές φωνές».

Αναφερόμενος στην περιοχή των Βαλκανίων τόνισε ότι η Ελλάδα προωθεί «ενεργά τη σταθερότητα και την οικονομική».

Ακόμη, ο ίδιος υπογράμισε την ανάγκη για συλλογικές προοδευτικές λύσεις απέναντι στην ανεξέλεγκτη τροχιά του εθνικισμού, καλώντας να στηριχτούν οι προτάσεις του Γενικού Γραμματέα, του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, για μεταρρυθμίσεις στα ΗΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε αναφορικά με το Κυπριακό ότι ζητείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ. «Ο ελληνικός λαός θα σταθεί για μια ακόμη φορά στη σωστή πλευρά της ιστορίας», δήλωσε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα