Αλ. Τσίπρας: Απολύτως εφικτή μια τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup

«Είναι απολύτως εφικτό να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης Μάρτη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντησή του με τον Μαλτέζο ομόλογό του Γιόζερ Μούσκατ.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους που ξεπερνούν τις ευθύνες της Ελλάδας και αφορούν τα βήματα που καλούνται να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 25 του Μάρτη να συσκεφθούμε στη Ρώμη οι 28 με μια έγνοια λιγότερη στο τραπέζι των συζητήσεων», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο, χωρίς το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει, εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς, και σε μία πολιτική εξαιρέσεων από το κοινωνικό κεκτημένο, ανέφερε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανεργία, συρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, ανέφερε επίσης, τονίζοντας ότι απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα