Αλ.Τσίπρας:Η ΝΔ ζητά εκλογές αλλά χωρίς εναλλακτική πρόταση- Είμαστε αποφασισμένοι να ξαναστήσουμε την Ελλάδα

 

24CD598D77CAA341D3B9063E89541090Μελέτης χρήζει η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη δική του ομιλία κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι στερείται στοιχειώδους εναλλακτικής πρότασης, ενώ με την πολιτική της αναδεικνύει το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν πέσει οι δυνάμεις που πέρυσι συγκρότησαν το κίνημα «μένουμε Ευρώπη», το σχήμα δηλαδή που υποστήριζε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

«Μετά τις εκλογές του Σεπτέμβρη από τη μια έλεγαν ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια και από την άλλη ότι υποχωρούμε στους δανειστές. Διαψευστήκατε. Το σχέδιο ήταν να ματώσουμε για να τιμήσουμε τη συμφωνία με τον ελληνικό λαό. Επανέρχεστε στο στρατηγικό χάσμα γιατί δεν μπορείτε να μας κατηγορήσετε ότι έχουμε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και στερείστε εναλλακτικής πρότασης».

Όταν αυξήσαμε τα ποσοστά μας από το 4% είχατε μια κριτική. Ότι δεν μπορούμε να γίνουμε κόμμα αντιπολίτευσης γιατί είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. «Με την ομιλία σας κύριε Μητσοτάκη κάνετε τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας», είπε ο πρωθυπουργός και ρώτησε πια είναι η πρόταση της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να «έχει τη γενναιότητα» να πει ότι η εναλλακτική πρόταση της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση είναι οι περικοπές δαπανών, «δηλαδή οι περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, καθώς και απολύσεις».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν η ΝΔ ζητά εκλογές, όπως είναι δικαίωμά της, αλλά χωρίς εναλλακτική πρόταση, τότε ο λόγος μπορεί να γίνει αντιληπτός, προσθέτοντας στην συνέχεια ότι «ζητάτε εκλογές όχι για να φέρετε κάτι καλύτερο για τον τόπο. Μάλλον ο καημός σας είναι να σωθούν οι φίλοι σας ‘που έχουν διώξεις’, κάποιοι εκδότες και καναλάρχες που αγωνιούν όχι για την χώρα, αλλά γιατί καταστρέφεται το σύστημα διαπλοκής».

«Με το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο προχωράμε χωρίς να κόβουμε ούτε ένα ευρώ από τις κύριες συντάξεις και χωρίς να επιβαρύνουμε τους συνταξιούχους για 13η φορά. Αυτό υποσχεθήκαμε τον Σεπτέμβριο» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή, ενώ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση την εγκάλεσε λέγοντας «η αγωνία σας είναι αυτή: ότι οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται ούτε κατά ένα ευρώ».

Το ασφαλιστικό ήταν ανορθολογικό και πελατειακό

«Το ασφαλιστικό σύστημα ήταν ανορθολογικό, κοινωνικά άδικο, δαιδαλώδες και πελατειακό, ενώ μετά από έξι χρόνια οικονομικής ύφεσης ήταν αδύνατο να επιζήσει χωρίς βαθιά μεταρρύθμιση», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Με το νομοσχέδιο που ψηφίζουμε σήμερα, αποσκοπούμε στη δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος βιώσιμου που θα εγγυάται τις συντάξεις όλων των πολιτών και ταυτόχρονα αυτό θα γίνεται με κοινωνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη και την δύσκολη οικονομική κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

«Την ώρα που η αντιπολίτευση επιδίδεται σε κινδυνολογία και καταστροφολογία, η κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά τόσο σε ότι αφορά την διαπραγμάτευση, όσο και επί ενός μελετημένου σχεδίου για την επόμενη, μετά την αξιολόγηση, ημέρα, όπου προτεραιότητα θα είναι το πέρασμα από την ακραία ύφεση σε ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο και προστασία της εργασίας».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος και στο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης έκανε λόγο για θέσπιση σταθερού φορολογικού συντελεστή για 12 χρόνια σε όσους προχωρήσουν σε επενδύσεις άνω των 20 εκ. Ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε επίσης ότι ο δρόμος εξόδου από την κρίση είναι η τόνωση της ενεργού ζήτησης των εργαζομένων.

Μετά από έξι χρόνια όπου στο Eurogroup συνεδρίαζαν και συζητούσαν μόνο για μέτρα στην Ελλάδα, στην αυριανή συνεδρίαση του μπαίνει επίσημα στην ατζέντα για πρώτη φορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους», είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας ταυτόχρονα τον αρχηγό της ΝΔ να αναφέρει την θέση του επ’ αυτού του ζητήματος, αλλά και να το συζητήσει μαζί του.

Χαρακτήρισε θετική την θέση για το ζήτημα αυτό του Αντιπροέδρου της Γερμανίας, Ζ. Γκάμπριελ και εξέφρασε την ελπίδα την ίδια εποικοδομητική στάση να τηρήσει και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σοιμπλε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα