Αλ.Τσίπρας:Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο

Η Ευρώπη αν δεν αλλάξει θα οδηγηθεί σε υπαρξιακή κρίση και αδιέξοδο δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά της σύνοδο κορυφής της ΕΕ υπογραμμίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει όραμα και να εμπνεύσει τους πολίτες.

Για πρώτη φορά στα κοινά συμπεράσματα γίνεται αναφορά στην κοινωνική ατζέντα και αναφορά στη παρέμβαση Γιούνκερ στο ΕΚ ο οποίος μίλησε για ανεργία ανισότητες και κοινωνική συνοχή είπε ο πρωθυπουργός .

Αν δεν ξανααγκαλασιάσουμε την έννοια της αλληλεγγύης δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση.

Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, υπογράμμισε .

Οι πολίτες δεν εμπνέονται από την Ευρώπη γιατί η ζωή τους χειροτέρευσε είπε ο πρωθυπουργός. Το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης πρέπει να γίνει και ανάπτυξης είπε και υπογράμμισε πως φεύγει συγκροτημένα αισιόδοξος ότι κάτι μπορεί να αλλάξει .

 

Νωρίτερα προσερχόμενος στην Σύνοδο ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει:

«Είναι η πρώτη συζήτηση μετά τη βρετανική ψήφο. Ελπίζω να μπορέσουμε να βρούμε μία κοινή βάση, μία θετική βάση.

Αυτό που χρειάζεται τώρα η Ευρώπη είναι ένα νέο όραμα και μία συγκεκριμένη ατζέντα για αλλαγή. Χρειαζόμαστε μία κοινωνική Ευρώπη με ανάπτυξη, απασχόληση και ευημερία για όλους τους ανθρώπους της, για τους νέους και για όλους τους πολίτες της. Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη η οποία να μπορεί να διαχειριστεί το μεταναστευτικό αποτελεσματικά και με ένα τρόπο ανθρώπινο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που δεν πρέπει να κάνει η Ευρώπη είναι να συνεχίσει να υπνοβατεί προς τη λάθος κατεύθυνση.»

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα