Αλ.Τσίπρας:Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις

Την ανάγκη για συντονισμό και συλλογική προσπάθεια από όλους, ώστε να υπάρξουν γρήγορα αποτελέσματα επισήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.  «Δεν υπάρχουν περιθώρια στην κοινωνία για καθυστερήσεις», είπε ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , στην πεντάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκε ο οδικός χάρτης που πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Εκτός από την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, για την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαϊδου από την θέση της στη Γενική Γραμματεία Εσόδων, συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διατυπώθηκε η εκτίμηση ότι το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών θα κινηθεί κάτω από το αρχικώς προβλεπόμενο ποσό των 25 δις ευρώ και εκφράστηκε αισιοδοξία ότι η υπόθεση αυτή θα πάει καλά. Επίσης οι αρμόδιοι υπουργοί μετέφεραν καλό κλίμα για τις επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα