Αλ.Τσίπρας:Αυτή η πρωτοβουλία είναι μία θετική συμβολή στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης

sunaspismos-tsipras-arxeio-2Δεν είμαστε, ούτε επιθυμούμε να γίνουμε άλλη μία πρωτοβουλία διχασμού της Ευρώπης, αλλά μία πρωτοβουλία διαλόγου που θα συνεισφέρει στην ενότητα της Ε.Ε., ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά το πέρας της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών. Όπως έκανε γνωστό, η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Πορτογαλία.

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των ηγετών των Μεσογειακών χωρών της Ε.Ε., ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε που ήρθαν στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντας ως σημαντικότερο γεγονός την πραγματοποίηση της Συνόδου.

Υπογράμμισε ότι η ενότητα περνάει μέσα από τη σύγκλιση και μέσα από την καταπολέμηση των ανισοτήτων, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες των χωρών της Μεσογείου κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο, τη διακήρυξη των Αθηνών. Προανήγγειλε δε ότι η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα στηνΠορτογαλία. «Από τη μία άκρη της Μεσογείου στην άλλη άκρη σε μία χώρα που βρέχεται από τον ατλαντικό αλλά έχει τα ίδια προβλήματα», όπως εξήγησε.

Όπως είπε, «η Σύνοδος αναδεικνύει την κοινή μας βούληση να ενισχύσουμε τη συνοχή και την ενότητα της Ευρώπης, συμμετέχοντας ενεργά στον διάλογο για το μέλλον της Ε.Ε., που ξεκινά σε λίγες ημέρες από τη Μπρατισλάβα».

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ε.Ε. χρειάζεται νέο όραμα, για να εμπνεύσει εκ νέου τους λαούς της, ενώ επέμεινε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνο με ευχές, αλλά χρειάζονται μέτρα.

Ο κ. Τσίπρας στάθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, την απασχόληση και την ασφάλεια, δυναμικών πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και ανθρώπινης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.

«Αυτή η σύνοδος η πρωτοβουλία είναι μία θετική συμβολή στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης», είπε επίσης ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα