Αλ. Τριανταφυλλίδης: Η συμφωνία θα υποστηριχθεί από τους πολίτες της γειτονικής χώρας

Την αισιοδοξία του ότι η συμφωνία θα υποστηριχτεί από τους πολίτες της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο βουλευτής Α` Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τριανταφυλλίδης μεταφέροντας τις συζητήσεις που έγιναν χθες στο περιθώριο της επικύρωσής της στους Ψαράδες Πρεσπών με βουλευτές της γειτονικής χώρας.

 

«Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, έλεγαν ότι μεθαύριο η συμφωνία θα περάσει με απλή πλειοψηφία από το κοινοβούλιό τους και το αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη χαρά» σημείωσε ο Αλ. Τριανταφυλλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, επρόκειτο για διακομματική παρουσία, εκτός από το VMRO, αλλά με τα κόμματα που συγκροτούν τον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Είναι ιδιαίτεροι αισιόδοξοι ότι θα διοργανωθεί μια καμπάνια για το δημοψήφισμα που θα γίνει τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη βουλή για δεύτερη φορά όπου θα γίνουν οι αλλαγές στο Σύνταγμα με την πλειοψηφία των 2/3 και εκεί αν δεν εξευρεθούν οι 80 από τους 120 θα πάνε σε εκλογές για να δημιουργηθούν νέοι συσχετισμοί που θα επιτρέψουν την αλλαγή του Συντάγματος» σημείωσε ο Αλ. Ττριανταφυλλίδης.

«Το κλίμα από την γειτονική χώρα είναι θετικό, υπάρχουν ωστόσο οι αντίστοιχοι από την πλευρά του VMRO της εσώκλειστης λειτουργίας που δεν βλέπουν την ευρωπαϊκή προοπτική» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι η πλειοψηφία των βουλευτών της γειτονικής χώρας «Αντιλαμβάνονται ότι μόνο μαζί μας μπορούν να περπατήσουν την οδό του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου στα Βαλκάνια με βάση τις αξίες της συνεργασίας της φιλίας, της ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων, ιδεών, προσώπων».

Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ στην βουλή τόνισε ότι «η μείζονα αντιπολίτευση δεν επιδεικνύει με βάση και την ιστορία της αναγκαία ψυχραιμία και πυροδοτεί ένα κλίμα. Σε ότι αφορά την ίδια είδαμε ότι έγινε μπούμερανγκ γιατί δεν δίνουν δεκάρα για το Μακεδονικό. Το πρόβλημα τους είναι να πέσει η κυβέρνηση παντοιοτρόπως και υιοθετήθηκε ο δούρειος ίππος του μακεδονικού για αυτό».

Σχολιάζοντας, τέλος, τα όσα συμβαίνουν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την απουσία του Δημήτρη Καμμένου δήλωσε ότι «έχασε η Βενετιά βελόνι» επισημαίνοντας ότι ουσιαστικά ο ίδιος λειτούργησε ως και κράχτης ευελπιστώντας ότι θα μαζέψει και άλλους βουλευτές για να ρίξει την κυβέρνηση. Τελικά, κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης «έμεινε με το να αποχωρεί αποκλειστικά ο ίδιος κάτι που είχε προαναγγελθεί εδώ και 3,4 μήνες με τις συνεχείς παρεμβάσεις του και προκλήσεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα