Αλ. Τριανταφυλλίδης: Η πολιτική της ΝΔ εγγράφεται στον αστερισμό της γραφικότητας

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm»«Η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα που σπαρταρά να εφαρμόσει -τόσα και άλλα τόσα- εμφανίζει μία νέα τεχνοτροπία άσκησης πολιτικής, τον σουρεαλισμό στην πολιτική, που εγγράφεται στον αστερισμό της γραφικότητας» δήλωσε .

«Η ΝΔ διαφωνεί με τα μέτρα, στηλιτεύει τα μέτρα, καταψηφίζει τα μέτρα, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει αυτά και άλλα τόσα κατά την προσφιλή άποψη του αντιπροέδρου της. Αυτή τη συλλογιστική δεν μπορεί να την ακολουθήσει κανείς και προφανώς και ο μέσος πολίτης» διευκρίνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι νομοθετούμε μέτρα επώδυνα, αλλά για πρώτη φορά με αντίμετρα συγκεκριμένα, δηλαδή όση θα είναι η επιβάρυνση τόση θα είναι και η ελάφρυνση». Όπως εξήγησε, οι ελαφρύνσεις θα αφορούν μέτρα συγκεκριμένα «από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, από την επιδότηση του ενοικίου γι αυτούς που δεν έχουν σπίτι και δεν έχουν ανάγκη της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, της τάξης των 80 με 100 ευρώ τον μήνα, την απόλυτη ενίσχυση στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους που λαμβάνουν μέχρι 750 ευρώ».

Ο βουλευτής είπε ότι τα μέτρα, που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν μόνο εάν και εφόσον αρχίσει η υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους. Σημείωσε: «Αυτό είναι κάτι που λόγω του χρόνου έρχεται νωρίτερα, για να αποδείξουν και οι θεσμοί ότι τιμούν την υπογραφή τους, όπως τιμούμε κι εμείς την υπογραφή μας, που την τιμήσαμε με το πλεόνασμα όχι στο 0,5%, αλλά στο 4,2%».

«Η πρόβλεψη και η στόχευση από τη δική μας πλευρά, που είναι και το προαπαιτούμενο για να προχωρήσουμε στη συνέχεια και στη νομοθέτηση των μέτρων και των αντιμέτρων στη Βουλή, είναι εντός του Μαΐου να έχουμε τη συμφωνία, για το δίδυμο χρέος πλεονάσματα και αμέσως μετά με το δεδομένο αυτό που έχει τοποθετήσει ο κ. Ντράγκι ως προαπαιτούμενο, η ΕΚΤ να εντάξει τα ελληνικά ομόλογα στη διαδικασία της ποσοτικής χαλάρωσης» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι έχουν προοικονομήσει για τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση από την άλλη πλευρά και την τελευταία στιγμή παρουσιάζονται απαιτήσεις του τύπου ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές, κάτι που δείχνει ότι συγκεκριμένα συμφέροντα κινούνται στο παρασκήνιο, για να ανατρέψουν έστω και με ζητήματα της τελευταίας στιγμής αυτό που φαίνεται ως ορατότητα και δυνατότητα γεφύρωσης των διαφορών και υπογραφής του staff level agreement».

«Ο πρωθυπουργός προδιέγραψε τον οδικό χάρτη. Εμείς θα νομοθετήσουμε μέτρα-αντίμετρα μέχρι για το 2019 και το 2020. Στο μεσοδιάστημα Ιούνιος του 2017 μέχρι τα τέλη του 2018 πρέπει να αρχίσει η εφαρμογή των μεσοπρόσθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους» εξήγησε ο βουλευτής.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα