Αλ.Μητρόπουλος: Η κυβέρνηση έχει εγκληματίσει

alexis-mitropoulosΟ πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στον Real Fm 97,8 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόφαση του Eurogroup.

«Θεωρώ ότι καταστρέφοντας την ελπίδα και τις επόμενες γενιές είχε την εναλλακτική να διαπραγματευτεί αξιοπρεπώς. Ο κ. πρωθυπουργός είχε πει για περήφανη ανάπτυξη, για ανάπτυξη εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα εθνικά όπλα ανάπτυξης στα χέρια μας. Εκχωρώντας για 99 χρόνια το σύνολο της εθνικής ακίνητης περιουσίας και κυρίως το μοχλό ανάπτυξης, που είναι ΔΕΚΟ, για ποια ανάπτυξη να μιλήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Βγαίνοντας από το μνημόνιο θα ρωτάμε τους αγγλοσάξωνες για τις τράπεζες, που σ’ αυτούς θα ανήκουν, θα ρωτάμε για τα νερά τους Ρώσους, θα ρωτάμε για τα λιμάνια Ρώσους και Κινέζους διότι είναι σίγουρο ότι οι Ρώσοι και ο Πούτιν εποφθαλμιούν και μάλλον θα πάρουν και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει δυνατότητα εφεξής όταν έχετε εκχωρήσει το σύνολο των πυλώνων σου, των μηχανισμών σου που θα σε έβγαζαν σε ένα ξέφωτο. Αρά λοιπόν οι εγκληματικότερες πολιτικές είναι η ψήφιση του κόφτη, η απόλυτη ισοσκέλιση στο διηνεκές του προϋπολογισμού και κυρίως η εκχώρηση των μηχανισμών, των μοχλών, των πυλώνων για μία δική σου ανάπτυξη. Υπό αυτή την έννοια θεωρώ ότι η κυβέρνηση έχει εγκληματίσει», ανέφερε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα