«Αλυσοδένει τη χώρα με 4ο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας»

Στην εκδήλωση του ΔΗΣΥ για την εργαζόμενη μητέρα που διοργανώθηκε στο Χαλάνδρι, η Φώφη Γεννηματά άσκησε κριτική στον Πρωθυπουργό δηλώνοντας πως αλυσοδένει τη χώρα με ένα τέταρτο πολύ βαρύ μνημόνιο και τη βάζει σε ένα μόνιμο δίλημμα: «Grexit ή διαρκής λιτότητα».

Αναφερόμενη ειδικότερα για τη γυναίκα, τόνισε πως, έγιναν πολλά από την Παράταξή μας αλλά δεν αρκούν. Δεν αρκούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι επιστημονικές αναλύσεις και οι ιστορικές αναδρομές στους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται καθημερινή στήριξη στην πράξη. Χρειαζόμαστε νέες θέσεις εργασίας και πολιτικές που θα ενθαρρύνουν τις γυναίκες ώστε να μπουν σε νέους αναπτυσσόμενους τομείς όπως η πληροφορική, η έρευνα, η πράσινη οικονομία. Να αναπτυχθεί η γυναικεία επιχειρηματικότητα και δημιουργικότητα.

Για όλα αυτά εμείς δουλεύουμε το πρόγραμμά μας το «σχέδιο Ελλάδα», μια εναλλακτική, ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης.

Στο Συνέδριο θέλουμε τις γυναίκες, τους εκπροσώπους των γυναικών, τους Συλλόγους των γυναικών στην πρώτη γραμμή. Σας καλούμε να είστε η φωνή των γυναικών στο Συνέδριό μας, σε αυτό το ανοιχτό, δημοκρατικό, μαζικό Συνέδριο που το παραδίδουμε σε εσάς, στην κοινωνία γιατί θέλουμε να ακουστεί η δική σας φωνή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα