Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού μετά την Καθαρά Δευτέρα – Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός μετά την Καθαρά Δευτέρα, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές, αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα το βραδύ στα βορειοδυτικά θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι, νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 7 και πιθανώς, τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε αισθητή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Την Τετάρτη περιμένουμε στα δυτικά, λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι αυξημένες με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση.
Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι έντονα, βαθμιαία θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.
Οι άνεμοι, στα δυτικά βόρειοι 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, σε μικρή περαιτέρω πτώση. Κατά τόπους, παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Την Πέμπτη και την Παρασκευή στην ανατολική και νότια χώρα αναμένουμε, τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στην Κρήτη και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Την Παρασκευή τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.
Οι άνεμοι, στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά, από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο. Κατά τόπους παγετός τις πρωινές ώρες και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα