Αλεξιάδης: Θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση μόνο όταν παταχθεί η φοροδιαφυγή

Ο Τρύφων Αλεξιάδης σημείωσε ότι θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση μόνο όταν παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Κάθε χρόνο χάνονται από τα δημόσια ταμεία 15 δισ. ευρώ, λόγω της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, τόνισε, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και πρόσθεσε ότι αν δεν συγκεντρωθούν αυτά τα χρήματα, δεν θα υπάρξει φορολογική ελάφρυνση.

Αναφερόμενος στην τρίτη αξιολόγηση, ο βουλευτής παρέπεμψε σε άρθρο του Σταμάτη Ζαχαρού στο News 24/7 κι επεσήμανε την ανάγκη να γίνει σαφές ότι όλες οι επόμενες αξιολογήσεις πρέπει να έχουν συγκεκριμένο πλαίσιο, χωρίς επιπλέον απαιτήσεις και νέα ζητήματα.

«Απορώ γιατί αυτή η εμμονή του ΔΝΤ και των άλλων εταίρων, περί μείωσης του αφορολόγητου και αύξησης των φορολογικών συντελεστών και όχι περί αύξησης της εισπραξιμότητας, που είναι και αυτό που χρειάζεται και θα έχει αποτέλεσμα στην παρούσα φάση» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Για την πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου στην Κρήτη, που επέτρεψε να επαναλειτουργήσουν οι καντίνες στη νήσο Χρυσή, απέναντι από την Ιεράπετρα, για λόγους δημοσίου συμφέροντος κι ενώ ο επιχειρηματίας συστηματικά το προηγούμενο διάστημα δεν έκοβε αποδείξεις, ο κ. Αλεξιάδης έκανε λόγο για απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τη λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα