Αλεξιάδης: Θα προχωρήσουμε σε μείωση της φορολογίας μόλις υπάρξει δυνατότητα και δημοσιονομικός χώρος

Για την προοπτική της οικονομίας, την πορεία προς την έξοδο από την κρίση, το χρέος και τη φορολόγηση μίλησε Στο Κόκκινο και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Αλεξιάδης μεταξύ άλλων είπε πως είναι πολύ σημαντικό ότι καταφέραν και ανταποκρίθηκαν στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετώπισαν από το 2015 μέχρι σήμερα.

Δεν πανηγυρίζουμε, ούτε εφησυχάζουμε, καταφέραμε να φρενάρουμε από τον κατήφορο και είμαστε σε μια φάση ανάκαμψης της οικονομίας, δήλωσε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως κληρονόμησαν ένα φορολογικό σύστημα, έκαναν σημαντικές αλλαγές αλλά δεν κατάφεραν να το φέρουν εκεί που ήταν οι σχεδιασμοί τους.

Ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι «Ο στόχος του ΕΝΦΙΑ ήταν 3,4 δισ. από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όταν οι στόχοι δεν ξεπερνούσαν τα 600 εκατ., εμείς δεν προσθέσαμε ούτε ένα ευρώ».
Αφήνουμε πίσω τη γκρίνια και το λαϊκισμό τους και σχεδιάζουμε με ευθύνη το μέλλον, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα της κοινωνίας, σημείωσε και τόνισε ότι μόλις υπάρξει δυνατότητα και δημοσιονομικός χώρος θα προχωρήσουν σε μείωση της φορολογίας.
Τόνισε δε ότι «πρέπει να επιτυγχάνουμε τους στόχους και να εισπράττουμε από τους τομείς πάταξης της φοροδιαφυγής».
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα