Αλεξιάδης: Η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ είναι για γέλια

«Η Νέα Δημοκρατία έχει μία αντιπολιτευτική τακτική πρωτοφανή, είναι το καλύτερο δώρο για την κυβέρνηση» τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.

Όπως επισήμανε «ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε μία αντιπολίτευση η οποία να έχει μία αντιπολιτευτική τακτική που από τη μία μεριά σύρεται διαρκώς από την ατζέντα που θέτουν ΜΜΕ που στηρίζουν τη ΝΔ, και αναγκάζεται να αναπαράγει fake news ή να αναπαράγει όλη αυτήν την επιχειρηματολογία που μετά από λίγες ώρες ή μετά από λίγες μέρες καταρρέει». Επιπλέον, συνέχισε ο ίδιος, «έχουν επενδύσει σε μία λογική καταστροφολογίας», που δεν επιβεβαιώνεται από τα οικονομικά στοιχεία και από την πραγματικότητα.

Στο θέμα των αναδρομικών των συνταξιούχων, ο κ . Αλεξιάδης επισήμανε πως το υπουργείο Εργασίας με σαφήνεια έχει πει ότι δεν χρειάζεται να προσφύγουν οι συνταξιούχοι δικαστικά, αρκεί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στο site του ΕΦΚΑ, προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται να πετάξουν λεφτά και να έχουν ένα επιπλέον κόστος σε αυτές τις δύσκολες περιόδους». Ερωτηθείς για το πότε αναμένεται η οριστική απόφαση στο θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από 1/1/2019, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε πως «ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας χθες το ξεκαθάρισε, είναι σαφέστατο δεν υπάρχει πρόβλημα, τυπικά λήγει τις επόμενες μέρες με την κατάθεση του ελληνικού προϋπολογισμού».

Σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα φέτος, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε πως τα ποσά και οι δικαιούχοι «θα εξειδικευτούν με τις υπουργικές αποφάσεις που θα βγουν αργότερα». Η σειρά των πραγμάτων είναι, όπως σημείωσε, η οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού, η κατάθεσή του και «αμέσως μετά θα προχωρήσει το υπουργείο στην εξειδίκευση και στην χορήγηση των ποσών». Το ποσό υπολογίζεται περίπου στα 765 εκατομμύρια ευρώ και όπως τόνισε ο ίδιος, «όλα αυτά κινούνται μέσα στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε δεσμευτεί και εκεί έρχεται η αντιπολιτευτική ένδεια η οποία μας καταγγέλλει γιατί ανακουφίζουμε κοινωνικές ομάδες και πολίτες, την στιγμή που είμαστε εντός δημοσιονομικών στόχων».

Όσον αφορά την τροπολογία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ενδεικτικά πως για τους αγρότες η μείωση θα είναι 200- 2941 ευρώ τον χρόνο, για τους γιατρούς 117-2396 ευρώ, για τους δικηγόρους 130-3755 ευρώ και για τους ελεύθερους επαγγελματίες 200-2670 ευρώ. «250.000 περίπου συμπολίτες μας θα δουν μειωμένες ασφαλιστικές εισφορές και θα αθροιστούν σε αυτούς που είχαν δει από τα προηγούμενα χρόνια και αυτό είναι η καλύτερη απάντηση στα όσα έλεγαν κάποιοι για τις ασφαλιστικές εισφορές, για το ασφαλιστικό σύστημα. Εμείς κατορθώνουμε σε περιόδους κρίσης να δίνουμε ανάσα και προοπτική στην ελληνική οικονομία», ανέφερε.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως «θα έχουμε πολύ θετικές οικονομικές ειδήσεις όλο το επόμενο χρονικό διάστημα διότι έκλεισε τον Αύγουστο η περίοδος της ασφυκτικής μνημονιακής βαρβαρότητας στην οποία ήμασταν αναγκασμένοι να ζούμε. Τώρα πλέον μπορούμε μέσα στους στόχους που έχουμε δεσμευτεί με τους θεσμούς να κάνουμε τη δική μας πολιτική». «Ξεκινήσαμε με την επιστροφή αναδρομικών, προχωρούμε με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και προχωρούμε και με πολλά άλλα μέτρα που θα έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε και επισήμανε πως «εκεί θα φανεί και το πολιτικό δίλημμα: από τη μία μεριά θα είναι οι πολιτικές δυνάμεις, δηλαδή η ΝΔ και οι φίλιες δυνάμεις της, που δεν θα θέλουν να προχωρήσουν σε αυτές τις παροχές κι εμείς οι οποίοι θα αποκαθιστούμε αδικίες του παρελθόντος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα