Αλεξιάδης: Είναι προκλητικό να μας κατηγορούν για τα αναδρομικά αυτοί που έκοβαν μισθούς και συντάξεις

Την αγανάκτηση του εξέφρασε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης που είναι υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα δημοσιεύματα και όλους εκείνους που με την προκλητική τους συμπεριφορά παραπληροφορούν τον κόσμο αναφορικά με τα αναδρομικά, αν και η κυβέρνηση «έδωσε 970 εκατομμύρια ευρώ με τη διαδικασία επιστροφής των αναδρομικών σε διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων».

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι αυτή η επιστροφή δεν δόθηκε σε όλους αλλά σε μια συγκεκριμένη κατηγορία και μάλιστα η κυβέρνηση νομοθέτησε και μια δυνατότητα πολύ ευνοϊκής φορολογικής μεταχείρισης σε όσους τα παίρνουν πίσω και αν έγιναν λάθη κατά την εκκαθάριση ή σε κάποιες κρατήσεις, αυτό μένει να αποδειχτεί και να το αποδείξουν αυτοί που απευθύνουν τέτοιες κατηγορίες.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε είναι υποκριτικό να ακούς από μερίδα των ΜΜΕ και διάφορους κοινωνικούς φορείς «που αγωνιούσαν και ίδρωναν για το ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ και το να καταψηφιστεί το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα τώρα να κατηγορούν την κυβέρνηση που έδωσε πίσω τα αναδρομικά και τα αναδρομικά δεν είναι σαν αυτά που περίμεναν. Αυτό είναι το πολιτικό επιχείρημα».

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στον μειωμένο ΕΝΦΙΑ που θα τον δουν οι φορολογούμενοι καθώς και σε άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις από 1η Ιανουαρίου 2019, «άρα το στοίχημα που βάλαμε το 2015 το 2018 και το 2019 αποδείξαμε ότι το κερδίσαμε και προχωράμε ακριβώς για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια γιατί η κρίση δεν τελείωσε ακόμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα