Αλγερία: Ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα επέστρεψε – Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες στους δρόμους

Ο 82χρονος πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα επέστρεψε σήμερα στην Αλγερία, όπου αντιμετωπίζει έντονες λαϊκές διαμαρτυρίες, τις πρώτες στα 20 χρόνια της εξουσίας του, για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για πέμπτη προεδρική θητεία.

Η επιστροφή του, έπειτα από δεκαπενθήμερη παραμονή σε νοσοκομείο της Γενεύης, επιβεβαιώθηκε από τις υπηρεσίες της προεδρίας.
Ο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το 2013, το οποίο έχει κάνει πολύ σπάνιες τις δημόσιες εμφανίσεις του.
Σήμερα, χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα κατά της υποψηφιότητας του Μπουτεφλίκα και μέρος της χώρας ακολούθησε το κάλεσμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για γενική απεργία.
«Ε, Μπουτεφλίκα, δεν έχει 5η θητεία», φώναζαν σήμερα οι μαθητές στο κέντρο του Αλγερίου, που αντηχούσε όλη την ημέρα από τα κλάξον των αυτοκινήτων, σε μία ακόμη εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Νωρίτερα σήμερα, υπήρξαν τηλεοπτικές αναφορές για ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων ασφαλείας μεταξύ του αεροδρομίου στο Αλγέρι και της προεδρικής κατοικίας στο προάστιο Ζεράλντα (Al-Hadath TV).
Προηγούμενα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Μπουτεφλίκα αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το μεσημέρι στην Αλγερία όπως μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση (Ennahar television) μετά την παραμονή του για δύο εβδομάδες, σε νοσοκομείο της Ελβετίας.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος της Αλγερίας που τον μετέφερε στην Γενεύη στις 24 Φεβρουαρίου για ιατρική περίθαλψη, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Γενεύης, σήμερα το πρωί.
Ο στρατός της Αλγερίας και οι άνθρωποι του, έχουν ένα κοινό όραμα, δήλωσε ο αρχηγός του στρατεύματος, υποστράτηγος Γκάιντ Σαλάχ, όπως μεταδίδουν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (Al Arabiya Hadath, Ennahar TV).
Ο Σαλάχ δήλωσε επίσης ότι ο στρατός κι ο λαός της Αλγερίας έχουν ισχυρούς δεσμούς, χωρίς να αναφερθεί στις διαμαρτυρίες κατά του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.
Η Μπουτεφλίκα επιστρέφει, καθώς ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρό κύμα διαδηλώσεων.Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα το μεσημέρι στην Αλγερία όπως μετέδωσε σήμερα η τηλεόραση (Ennahar television) μετά την παραμονή του για δύο εβδομάδες, σε νοσοκομείο της Ελβετίας.
Οι διαδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων διαδηλωτών οργανώθηκαν και σήμερα στο Αλγέρι, με τους διαδηλωτές να κρατούν σημαίες της Αλγερίας και να φωνάζουν: “Μπουτεφλίκα, δεν θα υπάρξει πέμπτη θητεία.”
AΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα