Αλβανία: Νεκρός από πυρά αστυνομικών ομογενής

Νεκρός είναι 35χρονος Βορειοηπειρώτης που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι στην Αλβανία, ύστερα από αστυνομική καταδίωξη, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Ο ομογενής φέρεται να πυροβόλησε στον αέρα όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που είχε υψώσει ο ίδιος σε περίοπτη θέση στην περιοχή.

Το syri.net ανέφερε ότι ο ομογενής, ο οποίος ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας, φέρεται να είναι νεκρός. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν και οι κάτοικοι στο Himara.gr, το περιστατικό έγινε στις 10πμ, ενώ όπως μετέδιδε το libohovaonine.com, ο ομογενής διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να γλιτώσει από τις αρχές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων «Rinea» και στις έρευνες συμμετείχε και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Όταν εντοπίστηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλβανικής αστυνομίας, αρνήθηκε να παραδοθεί και άρχισε να πυροβολεί με αποτέλεσμα να δεχτεί τα πυρά των ειδικών δυνάμεων και να πέσει νεκρός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν το φόβο τους για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Σημειώνεται, ότι κάθε χρόνο στην επέτειο του «ΟΧΙ» τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα