Αλέξης Τσίπρας: Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Για ένα ταμείο που θα συμβάλει στην επιτυχημένη ενεργοποίηση επενδύσεων, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση για την ενεργοποίηση του υπερταμείου συνεπενδύσεων.«

Ο αντίκτυπος του ταμείου αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι το ταμείο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των παθογενειών της οικονομίας και ειδικά της μετανάστευσης νέων ανθρώπων και κυρίως νέων επιστημόνων.

Το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που θα έχει πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία, τόνισε ο πρωθυπουργός, και επεσήμανε πως η χώρα μετά από επτά χρόνια συνεχούς ύφεσης που κόστισε τη συρρίκνωση του 1/4 του ΑΕΠ, σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της θεμελιακής ανάπτυξης.

Βρισκόμαστε στο κρίσμο σημείο της αναγνώρισης της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στους δεικτές της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων,αγωνιζόμαστε σκληρά η Ελλάδα να είναι στο επίκεντρο εξαιτίας της δυνατότητάς της να αλλάξει παραγωγικό μοντέλο και να σταματήσει την κρίση χρέους» επισήμανε ο πρωθυπουργός. ανέφερε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη» ,ενώ επανέλαβε ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να κλείσει έγκαιρα η β΄ αξιολόγηση «ώστε να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί και να καταφέρει η χώρα να βγει μπροστά με περισσσότερη αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα