Ακόμα μια δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό-Ένοπλοι τον σκότωσαν μπροστά στα παιδιά του

ytuyΟ Πέδρο Ταμάγιο Ρόσας, 45 χρόνων, ο οποίος εργαζόταν για δύο εφημερίδες της πολιτείας Βερακρούς (Al Calor Politico και Pinero de la Cuenca) σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι του, μπροστά στη γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους, από δύο ενόπλους που στη συνέχεια διέφυγαν, διευκρίνισε η εισαγγελία σε ανακοίνωσή της.

Ο Πέδρο Ταμάγιο είχε καλύψει τον Ιούνιο του 2014 την ανακάλυψη μαζικών τάφων από τους οποίους εκτάφηκαν οι σοροί 35 ανθρώπων, πιθανόν θυμάτων του καρτέλ ναρκωτικών Λος Θέτας που δρα σ’ αυτή την πολιτεία. Από τον Ιανουράριο, είχε τεθεί υπό την προστασία της αστυνομίας αφού είχε δεχθεί απειλές.

Να σημειωθεί ότι από το 2000 περισσότεροι από 90 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 17 έχουν εξαφανιστεί στο Μεξικό, που παραμένει μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης.

Τουλάχιστον 21 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους έξι μήνες στη Λατινική Αμερική, με τους 14 από αυτούς σε δύο μόνο χώρες, στο Μεξικό και τη Γουατεμάλα, σύμφωνα με την οργάνωση Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα-Reporters Without Borders (RSF).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα