Αγνοείται το Airbus των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

fasfdsfΑναζητείται το  αεροσκάφος Α320 που εκτελούσε την πτήση MS804 και είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ της γαλλικής πρωτεύουσας στις 23:09.

Η Egyptair ανακοίνωσε ότι στην πτήση MS804 επέβαιναν 56 επιβάτες, ανάμεσά τους ένα παιδί και δύο βρέφη. Επίσης, επέβαιναν 3 άτομα προσωπικό ασφαλείας της Egyptair και 7 άτομα προσωπικό, προσδιορίζοντας τον συνολικό αριθμό σε 66.

Ο πιλότος του αεροσκάφους, σύμφωνα με την εταιρεία, έχει 6.275 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 2.101 σε Airbus 320.

Ο συγκυβερνήτης έχει 2.766 ώρες πτήσης, ενώ το αεροσκάφος είναι κατασκευής του 2003, όπως αναφέρει η Egyptair.

Σύμφωνα με ανάρτηση της EgyptAir στο Twitter, το αεροσκάφος πετούσε σε ύψος 37.000 ποδών και εξαφανίστηκε περίπου δέκα μίλια αφότου είχε μπει στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο.

egyptair

 

«Το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε. Αυτό μπορούμε να πούμε για την ώρα»,  δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου στο Παρίσι. Η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την τεχνική κατάσταση του αγνοούμενου αεροσκάφους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Στην επιχείρηση έρευνας-διάσωσης του αεροσκάφους των αιγυπτιακών αερογραμμών MS804 από το Παρίσι προς το Κάιρο που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ συμμετέχει ο ελληνικός στρατός.

Με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι στην περιοχή επιχειρούν ήδη ένα αεροσκάφος C-130 και το αεροσκάφος εγκαίρου προειδοποιήσεως EMB-145 H. Επίσης ένα C-130 βορείως Κρήτης κινείται προς την περιοχή του συμβάντος.

Παράλληλα και η φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς βρίσκεται εν πλω κινούμενη προς τον χώρο του συμβάντος. Τέλος, το ΓΕΕΘΑ, αναφέρει ότι έχει μετασταθμεύσει ένα ελικόπτερο Super Puma και κινείται για μεταστάθμευση ενώ ένα ακόμη S-70 βρίσκεται στην Κάρπαθο και είναι σε ετοιμότητα.

Το αεροσκάφος της Egyptair είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι αιγυπτιακή στρατιωτική μονάδα είχε λάβει σήμα κινδύνου από το αεροσκάφος στις 04.26 τοπική ώρα (05.26 ώρα Ελλάδος).

Παράλληλα,τη συνομιλία που είχε ο πιλότος του εξαφανισμένου αεροσκάφους της Egypt Air με τους ελεγκτές της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, την ώρα που αυτό βρισκόταν στο ελληνικό FIR, αποκάλυψε ο Διοικητής Πολιτικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Λιντζεράκος.

«Τα ξημερώματα στις 03:05, οι ελεγκτές συνομίλησαν μαζί του. Του έδωσαν συντεταγμένες και ο πιλότος ακολούθησε πιστά τις συντεταγμένες μέχρι την έξοδο από το ελληνικό FIR», δήλωσε ο κ. Λιντζεράκος και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες ελεγκτές προσπάθησαν να συνομιλήσουν με τον πιλότο, 10 μίλια πριν εξέλθει από το ελληνικό FIR.

Ο πιλότος δεν ανταποκρινόταν και συνέχισαν να τον καλούν μέχρι τις 03:29 όταν και το αεροσκάφος χάθηκε από το ραντάρ».   Όπως τόνισε, όταν έγινε η πρώτη συνομιλία το αεροσκάφος πετούσε στα 37 χιλιάδες πόδια και η πτήση του είναι καταγραμμένη στα ραντάρ της υπηρεσίας.

Όπως είπε ο κ. Λιντζεράκος, το αιγυπτιακό αεροσκάφος, χάθηκε 1,5 λεπτό αφότου άφησε το ελληνικό FIR.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, που επικαλείται πηγή από το αεροδρόμιο της Αθήνας, το αεροπλάνο συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Στο σημείο είχαν επικεντρωθεί και οι έρευνες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων (dύο αεροσκάφη C-130, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» και ένα ελικόπτερο Super Puma).

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα