Ακόμα ένας σύμβουλος του Τραμπ συνέταξε επιστολή παραίτητησης

Ο Gary Cohn,πρόεδρος τους εθνικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, εξέτασε το ενδεχόμενο παραίτησης μετά τα γεγονότα του Σάρλοτσβιλ, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που έχουν γνώση του θέματος, ο εβραϊκής καταγωγής Gary Cohn είχε συντάξει την επιστολή της παραίτησής του, ωστόσο -όπως επιβεβαίωσε αργότερα και σε συνέντευξή του στους Financial Times- δεν ήθελε να εγκαταλείψει τη θέση του, τονίζοντας ωστόσο πως ένιωσε υποχρεωμένος να «εκφράσει τη δυσαρέσκειά του σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν.

«Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να τα πάει καλύτερα καταδικάζοντας με συνέπεια και ξεκάθαρα αυτές τις ομάδες και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κλείσουμε τις βαθιές ρωγμές που υπάρχουν στις κοινότητές μας», είπε ο Cohn, ο πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs. «Οι πολίτες που προασπίζονται την ισότητα και την ελευθερία δεν μπορεί ποτέ να εξισώνονται με τους λευκούς προασπιστές της ανωτερότητας της λευκής φυλής, τους νεοναζί και την Κου-Κλουξ-Κλαν», συνέχισε.

Μετά τις συγκρούσεις στη Σάρλοτσβιλ ο πρόεδρος Trump είχε σχολιάσει ότι υπήρξε βία «και από τις δύο πλευρές», δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες επικρίσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς. Ο Cohn βρισκόταν σε μικρή απόσταση από τον Αμερικανό πρόεδρο όταν ο τελευταίος μιλούσε σε δημοσιογράφους στον Πύργο Trump στη Νέα Υόρκη και επέμενε ότι υπήρχαν «πολύ καλοί άνθρωποι και από τις δύο πλευρές» στη Σάρλοτσβιλ. Με αφορμή την αντίδραση αυτή του Trump, ο σύμβουλός του σκέφθηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να παραιτηθεί, σημειώνουν και οι δύο εφημερίδες.

Ο ίδιος είπε ότι αισθάνθηκε υποχρεωμένος να εκφράσει τη δυσφορία του για τα γεγονότα των δύο τελευταίων εβδομάδων αλλά τελικά αποφάσισε να μην παραιτηθεί. «Ως Εβραίος Αμερικανός δεν θα επιτρέψω στους νεοναζί που φωνάζουν ότι “Οι Εβραίοι δεν θα πάρουν τις θέσεις μας” να αναγκάσουν αυτόν τον Εβραίο να εγκαταλείψει τη δουλειά του», είπε αναφερόμενος στα συνθήματα που ακούστηκαν στη Σάρλοτσβιλ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα