Ακυρώνει ο Guardian τη θεματική εκδρομή στην «Ελλάδα της κρίσης»

Σε ακύρωση του πακέτου διακοπών που είχε προγραμματίσει για την «Ελλάδα της κρίσης», προχώρησε ο Guardian, έπειτα από τη θύελλα αντιδράσεων και τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς.

Η βρετανική εφημερίδα σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδίων «Political Tours» καλούσε τους αναγνώστες της να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδρομή, την οποία παρουσίασε ως «μία συναρπαστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα», που θα αναδείκνυε «τα μαθήματα που έχει να μάθει κανείς από την πρόσφατη κρίση και την αντοχή που επιδεικνύουν οι Έλληνες».

Η οργάνωση αυτής της εκδρομής προκάλεσε αντιδράσεις και σχολιάστηκε ακόμη και από διεθνή μέσα ενώ ο Guardian δέχτηκε αυστηρή κριτική και στο διαδίκτυο με χιλιάδες σχόλια στα ελληνικά social media.

Μετά τις αντιδράσεις, η εφημερίδα αποφάσισε να ακυρώσει το ταξίδι που θα πραγματοποιούσε σε συνεργασία με την εταιρεία ταξιδιών Political Tours, μαζί και με τα αντίστοιχα ταξίδια για Βοσνία και Ουκρανία που έχουν ήδη κατέβει από την ιστοσελίδα του Μέσου.

Να σημειωθεί πως το πακέτο κόστιζε 2.850 ευρώ το άτομο για 7 διανυκτερεύσεις ενώ οι συμμετέχοντες θα είχαν τη δυνατότητα να συναντηθούν μεταξύ άλλων, με μέλη ΜΚΟ που ασχολούνται με την προσφυγική κρίση, έναν πρώην υπουργό, καθώς και οικογένειες που έχουν επηρεαστεί από την οικονομική κρίση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα