Γαλλία:Ακτιβίστριες της Femen διέκοψαν ομιλία μουσουλμάνων(Βίντεο)

Ακτιβίστριες της φεμινιστικής οργάνωσης Femen διέκοψαν για λίγο την ομιλία του αμφιλεγόμενου Ελβετού ισλαμολόγου Τάρικ Ραμαντάν στο πλαίσιο της ετήσιας συγκέντρωσης των μουσουλμάνων που διοργανώνεται κοντά στο Παρίσι, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο στελέχη της οργάνωσης και της διοργανώτριας αρχής.

Σε βίντεο, που έστειλαν οι Femen στο Γαλλικό Πρακτορείο, εμφανίζεται γυναίκα να φορά μια αμπάγια (μακριά τουνίκ που αφήνει ακάλυπτο το πρόσωπο) να προσεγγίζει τον Τάρικ Ραμαντάν ο οποίος εκφωνεί μια ομιλία στο Μπουρζέ στο πλαίσιο ενός συνεδρίου με θέμα «υφίσταται το πολιτικό Ισλάμ;» με την ευκαιρία της 33ης ετήσιας συνάντησης των μουσουλμάνων στη Γαλλία.

 

Σε δελτίο Τύπου, η οργάνωση εξήγησε ότι «διαμαρτύρεται κατά της παρουσίας των φονταμενταλιστών ιεροκηρύκων σε μια συγκέντρωση που στοχεύει στο να πολιτικοποιήσει τους μουσουλμάνους της Γαλλίας υπό την αιγίδα των Αδελφών Μουσουλμάνων».

«Ο στόχος μας είναι να αντιταχθούμε στις πολιτικές φιλοδοξίες του Ισλάμ» επεσήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ίνα Σεβτσένκο, η εκπρόσωπος τύπου των Femen στο Παρίσι.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα