Ακραία η παρέμβαση στα εσωτερικά της Χώρας από την Κομισιόν

thumbnail_imagesΆρθρο του Σπύρου Κότσια

 

Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Χώρας πραγματοποίησε η Κομισιόν τασσόμενη, με επιστολή της, προς τον Υπουργό Οικονομικών, υπέρ του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ Ανδρέα Γεωργίου. Την επιστολή υπογράφουν ο Αντιπρόεδρος  κ Ντομπρόβσκις και οι Επίτροποι Μοσκοβισί και Τίσεν.

Την παρέμβαση της Επιτροπής προκάλεσε η προσφάτως ασκηθείσα δίωξη από την Ελληνική Δικαιοσύνη σε βάρος του κ Γεωργίου για παραποίηση των δημοσιονομικών δεδομένων κατά την περίοδο 2010-2015  στα οποία βασίζεται το Πρόγραμμα «Στήριξης της Σταθερότητας για την Ελλάδα» με άλλα λόγια τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις τα οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις συνυπέγραψαν με τους τοκογλύφους και το ιερατείο της ΕΕ.

Και είναι τόσος ο φόβος τους να μην αποκαλυφθούν τα ψευδή στοιχεία και τα εσκεμμένα λάθη τους, τα οποία χρησιμοποίησαν για να αλυσοδέσουν   τον Ελληνικό Λαό και να στήσουν το τερατώδες μνημονιακό τους οικοδόμημα, το οποίο δυστυχώς με πρωτοφανή επιμέλεια υπηρετεί και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,   ώστε δεν διστάζουν να καλούν την Κυβέρνηση με ιταμό τρόπο να παρέμβει   στο έργο της δικαιοσύνης, προκειμένου να προστατεύσουν τα δικά τους παιδιά που από το 2010 ανέλαβαν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των τοκογλύφων σε βάρος  του τόπου.

« Η ανεξαρτησία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και η ποιότητα των στατιστικών είναι ουσιώδους σημασίας. Για την Επιτροπή και την Eurostar είναι απολύτως σαφές ότι τα δεδομένα σχετικά με το δημόσιο χρέος κατά την περίοδο 2010 2015 ήταν απολύτως αξιόπιστα και αναφέρθηκαν με ακρίβεια στην Eurostar». Δήλωσε η Μαριάν Τίσεν Επίτροπος για την απασχόληση , τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. Ταυτόσημο με τις δηλώσεις Τίσεν είναι και το περιεχόμενο της επιστολής που εστάλη στον κ Τσακαλώτο  και με το οποίο καλείται η Κυβέρνηση «να διατηρήσει τη δέσμευση του 2012 για την αξιοπιστία των στατιστικών» έστω και αν αυτό σημαίνει παρέμβαση στη δικαιοσύνη.

Στη χωρίς προηγούμενο προκλητική και συνάμα εξευτελιστική ενέργεια της Επιτροπής απάντησε ο Υπουργός Οικονομικών, με μία επιστολή το περιεχόμενο της οποίας αποπνέει το  πνεύμα της υποτέλειας και του ραγιαδισμού που χαρακτηρίζει την πολιτική της Κυβέρνησης του κ Τσίπρα απέναντι στους επικυρίαρχους. Ο κ Τσακαλώτος  αφού πλέκει το εγκώμιο της κομισιόν η οποία όπως λέει « έχει προνομιακή επιστημολογική θέση να κρίνει την υπόθεση ( κάτι που ο ίδιος δεν διεκδικεί), την προτρέπει να την καταθέσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για να διευκολύνει το έργο της».

Σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί ο δημοσιογράφος και αρθογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών κ Τάσος Παπάς  αναφέρει: « Οι Κυβερνήσεις δεν είναι ελεύθερες να αποφασίζουν αυτόνομα ακόμη και για ήσσονος σημασίας ζητήματα γιατί, σύμφωνα με τη Βουλγάτα της τεχνοκρατίας, τα πάντα έχουν και δημοσιονομική διάσταση. Η ευρωπαϊκή γραφειοκρατία έχει τον αποφασιστικό λόγο για το πώς θα στελεχωθούν οι διοικήσεις των τραπεζών, οι ανεξάρτητες αρχές, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν την ευθύνη για το μέγεθος της οικονομίας, ποιοι τομείς της οικονομίας του Δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν, ποια νομοσχέδια θα ψηφιστούν και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όταν δηλαδή υπάρχει πολιτική αστάθεια στην εποπτευόμενη χώρα δεν διστάζει να ανατρέψει κυβερνήσεις  και να διορίσει πρωθυπουργούς τους εκλεκτούς των αγορών ( Μόντι, Παπαδήμου).

Και ο δημοσιογράφος συνεχίζει « Από την αιχμαλωσία δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε η δικαιοσύνη. Ένας θεσμός υποτίθεται ανεξάρτητος. Οι δανειστές απαιτούν να μένουν στο ποινικό απυρόβλητο τα στελέχη της ΕΕ που ασχολούνται με τη «σωτηρία» της χρεωμένης χώρας, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ΤΑΙΠΕΔ. Αν όλα αυτά παραπέμπουν σε σχέσεις μητρόπολης-αποικίας, τι μπορεί να πει κανείς για την επιστολή της Κομισιόν στον Υπουργό Οικονομικών με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ οι Βρυξέλες εισηγούνται παρέμβαση της Κυβέρνησης στον Άρειο Πάγο ώστε να μη δικαστεί ο κ Γεωργίου. Ίσως είναι η πιο ωμή παρέμβαση των θεσμών στο εσωτερικό της χώρας».

Συμφωνούμε στα όσα παραπάνω αναφέρει ο κ Τάσος Παπάς και προσθέτουμε ότι, η Ελλάδα δεν είναι μόνο αποικία χρέους σύμφωνα με τον κ Κοτζιά, αλλά τώρα πλέον μετά έξη χρόνια εφαρμογής του «προγράμματος διάσωσης» έχει μεταβληθεί σε ειδική οικονομική ζώνη με εξευτελιστικούς μισθούς και μεροκάματα, συντάξεις πείνας, με διαλυμένα νοσοκομεία, με εργασιακές σχέσεις γαλέρας, με το 40% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας και με ανεργία πάνω από 25%, ενώ στους νέους  υπερβαίνει το 50%.

Την απάντηση που δεν θέλησε να δώσει η φοβική και αναξιοπρεπής Κυβέρνηση του κ Τσίπρα στο τελεσίγραφο της Κομισιόν ανέλαβαν να δώσουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΤΑΤ και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Για εξωθεσμική παρέμβαση της Κομισιόν έκανε λόγο η Ένωση Δικαστών, η οποία «δεν θα επηρεάσει, όπως είναι φυσικό τους δικαστικούς λειτουργούς , οι οποίοι με αμεροληψία και νηφαλιότητα θα αποφασίσουν έχοντας ως μοναδικό κριτήριο το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός τη συνείδησή τους». Και συνεχίζει: «Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι  αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου» καταλήγει.

Με σκληρή γλώσσα απάντησαν στην Κομισιόν και οι εργαζόμενοι στην ΕΛΣΤΑΤ, χαρακτηρίζοντας την παρέμβαση επικίνδυνη καθώς όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου τους «ευκρινώς προτείνεται στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία να παρέμβει στη δικαιοσύνη προκειμένου να απαλλάξει τον κ Γεωργίου»

Εγώ από την πλευρά μου προσυπογράφω τα κείμενα αυτά  και ζητώ από την Κυβέρνηση να καταστήσει σαφές στο ιερατείο των Βρυξελλών ότι η χώρα μας δεν ανέχεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Θα το κάνει άραγε; Πολύ αμφιβάλλω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα