Αισιόδοξος ο Ν.Παππάς για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

ficjxeΟ υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco για τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου στον Πειραιά,φάνηκε αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης. Έχουμε δύο βασικές μεταρρυθμίσεις, το φορολογικό και το ασφαλιστικό. Δύο είναι οι βασικές αρχές που ακολουθούμε. Διαφάνεια και δικαιοσύνη», κάτι που, όπως ανέφερε, φάνηκε στη διαχείριση του αγροτικού.
«Είμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης κάτι που θα φέρει έκρηξη επενδύσεων» τόνισε ενώ έστειλε μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες. «Δε θα επιτρέψουμε σε όσους κινδυνολογούν να υπονομευόσουν την προσπάθεια» υπογράμμισε  ο υπουργός επικρατείας.
«Καλοδεχούμενες  είναι τέτοιες πρωτοβουλίες.  Στέλνουν ένα σήμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα ότι η κατάσταση σταθεροποιείται αλλά και για το ρόλο που μπορεί να παίξει η χώρα ως διεθνές διαμετακομιστικό κέντρο. Η επένδυση δίνει το σήμα ότι παρά το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται σε αναβρασμό η Ελλάδα και τα Ελληνικά λιμάνια αποτελούν το βασικό σημείο διακίνησης εμπορευμάτων στην περιοχή. Η οικονομία αντέχει παρά τις προβλέψεις ορισμένων. Τρία είναι βασικά σημεία. Υπάρχουν υποδομές που μπορούν ακόμα και στην κρίση να σηκώσουν το βάρος για την ανάπτυξη. Υπάρχει πολύ καλή πορεία των εσόδων. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν στα 18 δισεκ, η μεταποίηση αυξήθηκε κατά 3%. Υπάρχουν σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που δείχνουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» συμπλήρωσε ο κ.Παππάς.

Ο κ. Παππάς ανέφερε ότι είχε την ευκαιρία να δει πολλούς επενδυτές. «Νομίζω ότι όλοι έχουν συμφέρον να παραμερίσουν τις φωνές που θέλουν να ρίξουν σκιές. Υπάρχουν πολύ σημαντικά κομμάτια του ψηφιδωτού που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα ανακάμπτει» τόνισε ο κ. Παππάς.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλές είναι καλοδεχούμενες. «Εταιρείες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα συμβάλλουν στο να πάει καλύτερα η ελληνική οικονομία», ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχουν θετικά σημάδα που αποδεικνύουν ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλύτερα απ’ ότι πολλοί περίμεναν.

O κ. Παππάς αναφέρθηκε στις δυνατότητες που ανοίγονται με τέτοιες επενδυτικές κινήσεις. «Η δυναμική της χώρας είναι δεδομένη και είναι σημαντικό που μεγάλες εταιρείες την αξιοποιούν, φέρνοντας τον στόχο της ανάπτυξης ακόμα πιο κοντά» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είμαστε εδώ, για να ενισχύσουμε τις επενδύσεις και να προχωρήσουμε σε ένα αύριο που θα επουλώσει τις πληγές της πολύπλευρης κρίσης που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα