Αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάκτωρ ο Μπόμπολας

Τη δική του μάχη να κρατήσει τον έλεγχο στην Ελλάκτωρ σε μια δοκιμή της προθυμίας του να υιοθετήσει διεθνή πρότυπα εταιρικής διακυβέρνησης δίνει ο Λεωνίδας Μπόμπολας ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

“Πιστεύουμε πως οι επενδυτές καταλαβαίνουν τις προτεραιότητές μας”, δήλωσε ο Λ. Μπόμπολας σε συνέντευξη από τα κεντρικά της εταιρείας. “Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναδιάρθρωση της εταιρείας, να υιοθετήσουμε ένα πιο επαγγελματικό μοντέλο διακυβέρνησης και να εστιάσουμε στη βασική κατασκευαστική μας δραστηριότητα, τις παραχωρήσεις και το περιβάλλον”.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Ελλάκτωρ, οι FT υπενθυμίζουν πως η εταιρεία δεν έχει διανείμει μέρισμα από το 2010, ενώ έχει χάσει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.

“Υπήρχαν κολοσσιαίες ζημιές αλλά καταφέραμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος και τώρα το μέλλον των projects δείχνει ενθαρρυντικό”, σχολιάζει ο Λ. Μπόμπολας. “Αλλά το μήνυμα είναι ξεκάθαρο, πρέπει να επιλέξουμε εξειδικευμένα projects στα οποία διαθέτουμε μοναδική τεχνογνωσία και μπορούμε να δημιουργήσουμε σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές και να αξιοποιήσουμε συνέργειες”.

Ο Λ. Μπόμπολας εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάκτωρ, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη της Ελλάδας θα ανοίξει το δρόμο για κατασκευαστικά έργα περίπου 7 δισ. ευρώ, από τις επεκτάσεις του μετρό και των αυτοκινητοδρόμων έως την ανάπλαση του Ελληνικού.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα