Αισιόδοξη για τις εμπορικές συνομιλίες Τραμπ- Σι η Ουάσιγκτον

Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου του G20 και ειδικότερα για την έκβαση της συνάντησης, που θα έχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του, εμφανίστηκε ο Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ Λάιτχαϊζερ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Μπουένος Άιρες, όπου θα συγκεντρωθούν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ηγέτες του G20, o Λάιτχαϊζερ είπε χαρακτηριστικά: «Θα με εξέπληττε εάν το δείπνο Τραμπ- Σι δεν ήταν μία επιτυχία». Πρόσθεσε δε ότι ειδικά όσον αφορά στους δασμούς στον χάλυβα, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι πολλοί Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο θα στηρίξουν τη νέα NAFTA (που θα ονομάζεται USMCA, από τα αρχικά των τριών χωρών, που συμμετέχουν: HΠΑ, Μεξικό, Καναδά). Σημείωσε δε ότι αυτή θα φέρει πολλαπλά οφέλη για τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Νωρίτερα και ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter είχε τονίσει ότι η νέα NAFTA θα αποτρέψει την φυγή θέσεων εργασίας από τον κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας στο εξωτερικό

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα