Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για εκταμίευση των 800 εκατ. ευρώ

Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης των 800 εκατ. ευρώ έως το τέλος του μήνα εκφράζουν κυβερνητικές πηγές. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο στο πλαίσιο των πρώτων συναντήσεων για τη γ’ αξιολόγηση, ενώ την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης θα συζητήσει με τους ομολόγους του το θέμα στο πλαίσιο του EuroWorkingGroup.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος ήταν να παρουσιαστούν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία έχουν γίνει καθαρές πληρωμές ύψους 1,2 δισ. ευρώ, δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά έχει δεσμευτεί για επιπρόσθετες πληρωμές 400 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους, πέραν των 800 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν εκταμιευτεί για ληξιπρόθεσμα από τον ESM.

Η συνάντηση με τους επικεφαλής των δανειστών ξεκίνησε στις 15:00 όπως ήταν προγραμματισμένο και την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπούν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πυκνές συναντήσεις έως την Παρασκευή, οπότε είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των επικεφαλής.

Μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ικανοποιηθεί περίπου 20 από τα 95 προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, αλλά το κυβερνητικό στρατόπεδο φαίνεται να πατά γκάζι για ουσιαστική και μετρήσιμη πρόοδο τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα