Βολιβία:Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ εργατών και αστυνομίας

Ένας εργάτης έχασε το χέρι του και ένας εικονολήπτης την όρασή του κατά τη διάρκεια σφοδρότατων συγκρούσεων εργατών και Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της χώρας Λαπάζ με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά την κρατική κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία Enatex, με αποτέλεσμα να βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο περίπου 850 οικογένειες

Από το πρωί της Πέμπτης οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης αλλά και ο ίδιος ο χώρος του εργοστασίου μετατράπηκαν κυριολεκτικά σε πεδίο μάχης με αποτέλεσμα τουλάχιστον τρεις διαδηλωτές να διακομιστούν με σοβαρά τραύματα, ο ένας εκ των οποίων έχασε το χέρι του από δυναμίτη.

Από δυναμίτη επίσης τραυματίστηκε και ένας εικονολήπτης τοπικού δικτύου που κάλυπτε ειδησεογραφικά τα επεισόδια και ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχασε την όρασή του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιος έδωσε διαταγή για χρήση δυναμίτιδος και αν αυτή έγινε με επίσημη εντολή ή από μέλη παρακρατικών οργανώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Enatex είναι η μεγαλύτερη κρατική κλωστοϋφαντουργική βιομηχανία της Βολιβίας και έκλεισε μετά από διάταγμα της κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής Γραμματέας του Κεντρικού Εργατικού Συνδικάτου της Βολιβίας (COB) ο οποίος μάλιστα ήταν επικεφαλής της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, απαίτησε την ανάκληση της επίμαχης κυβερνητικής απόφασης και την επιστροφή των 850 απολυμένων στην εργασία τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα